Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Meghan, de ce te-ai maritat cu printisorul de pub? Nu ti se pare ca ai facut o mezalianta?

Meghan, de ce te-ai maritat cu printisorul de pub? Nu ti se pare ca ai facut o mezalianta?

Autor:

Cand Ferdinand a vrut sa se insoare cu Elena Vacaresco, primul ministru Lascar Catargiu a spus “aiasta nu se poate, Majestate!”. Si  lui Edward al VIII-lea i-a cazut la sufletel “o particulera”, cum ar fi zis acelasi Lascar Catargiu. “Particulera” se numea Wallis Simpson. Iar Edward al VIII-lea a abdicat. Sa nu uitam de Carol al Doilea si Zizi Lambrino.

 

 Dar lui Carol al Doilea nu i-ar fi trecut prin cap (daca Monarhul nestatornic ar fi fost in tara, in 1928) s-o aduca in Casa Regala pe Josephine Baker, vedeta transportata pe strazile Bucurestilor intr-o caleasca trasa de un strut. Carol al Doilea – Regele depravat, cult, escroc si ticalos. Trisa la carti, cu sampania sau coniacul in fata, si instituia dictatura regala. A fost Carol al Doilea Rex, nu un printisor  de pub, un printulache de bere la draft (halba, pe romaneste), un printilica de serialul “Pistruiatul”. In “Pistruiatul”, rolul principal e interpretat de Costel Baloiu. In filmul de la Windsor, rolul titular a fost jucat de Harry Balosu, un actor de mana a sasea – da, al saselea ca pozitie, pentru succesiunea la tron. Sigur, printisorul de pub are toate datele sa fie viteaz. Mamica lui a fost o eroina, a murit in bratele unui arab.
 Cat despre Josephine Baker – au impartit-o Ion Vinea si Ion Barbu. Ion Vinea, poet, publicist si… Ion Barbu, matematician, poet si… Am pus de doua ori “si”, cu puncte de suspensie, pentru ca Ion Vinea si Ion Barbu erau geniali si puteau fi orice ar fi dorit ei.

 Nunta de la Windsor are multe consecinte in societatea globalizata, pe care eu o ador.

 In primul rand, trebuie felicitata Regina Angliei, pentru ca a intrat intr-o familie buna, iar Marea Britanie a devenit republica, de sambata incoace. Si colonie americana in mod oficial, ca neoficial era deja.

In al doilea rand, as vrea sa aflu de ce l-a luat Meghan, femeie cu origine sanatoasa, pe printisorul de pub. Meghan, nu ti se pare ca te-ai coborat la o mezalianta? Acum pe bune: Meghan, ce grad ai? Ai indeplinit si misiuni mai grele?

 In al treilea rand, ii prezint scuze lui Ion Iliescu, pentru ca l-am injurat, din 1990 pana acum, fiindca i-a dat vant (fum) in spate regelui Cioaba, ca sa loveasca in Regele Mihai. De fapt, Iliescu a fost un vizionar.

 In al patrulea rand, expresia “ce buna esti, printeso!” trebuie sa iasa din argou si din Ferentari si sa se mute in manualul scolar si la Windsor.

In al cincilea rand, suntem obligati sa recunoastem superioritatea Coreei de Nord, precursoarea Angliei pe linie de avangarda matrimoniala. Pe vremea lui Kim Ir Sen, acum nu mai stiu cum e, profesoara universitara se marita cu vidanjorul, iar clarinetistul de la Filarmonica (asta daca Phenian o avea filarmonica) se casatorea cu o aruncatoare de disc, cu o discobolita campioana la Jocurile Olimpice.

 In al saselea rand, sa nu uitam ca englezii au inventat fotbalul. Nunta printisorului de pub cu Meghan este o reusita avanpremiera a meciului Islanda – Nigeria, de la Campionatul Mondial.
In al saptelea rand, sunt curios de ce n-au cantat, in catedrala – ballroom, si fosilele de la Boney M. Cand Adrian Minune a behait la Hotel George V din Paris, ne-am oripilat. Se pare ca acolo era locul lui.

 In ultimul rand, mi-ar placea sa asist la o intalnire intre Regina Angliei si cuscra sa. Mi-o imaginez pe Queen Elisabeth ciripind la telefon “da, sunt in bucatarie, imi citeste cuscra in cafea, i-a iesit un contur voodoo. Ii asteptam pe Obama si Hillary, nasii din umbra ai lui Harry Pistruiatul. Siguuur, vine si Monsieur Macron! Presedintele Frantei e cel mai tare dintre noi. S-a insurat cu bunica lui si se uita dupa barbati, cu sotia de mana.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!