Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Mazare, trofeul pentru referendumul lui Iohannis

Mazare, trofeul pentru referendumul lui Iohannis

Autor:

Mazare reprezinta trofeul lui Iohannis pentru referendumul anticoruptie. Adica referendumul “Hai, las-o!”, ca nu discutam despre anticoruptie cu fostii primari. Daca primarul Mazare ajungea presedinte, poate le facea si el dosare primarilor Iohannis si Basescu. Cum am scris de nu stiu cate ori in ultima saptamana si voi mai scrie in urmatoarele zece zile, la referendumul sasului elocvent ca un Trabant nu vor participa oamenii zdraveni la cap, care au votat la referendumul unde se spunea (eu asa mi-am tradus) ca doar femeia poate fi mama.

 

Adevaratele pacate ale lui Mazare sunt altele, nu retrocedarile astea. Voi dezvolta superficial, in linii (foarte) mari. Statiunea Mamaia nu s-a stricat in perioada retrocedarilor, ci in partea a doua a “domniei” lui Mazare. In prima parte, Mazare a readus Mamaia la statutul de “Perla a Litoralului romanesc”. Intre ’82 – ’83 si 2000, Olimp fusese peste Mamaia. Dupa 2000, Mamaia a redevenit Regina din copilaria mea.

Mazare m-a enervat cand a taiat maslinii salbatici de pe plaja si a acceptat sa fie adusi acei palmieri – kitsch. Sigur, m-a enervat si telegondola (nu m-am urcat niciodata in idiotenia aia), m-a enervat si acel Aqua Park trantit pe marginea soselei, dar prostiile astea au produs bani pentru bugetul Constantei. Dezastrul a inceput dupa 2010. S-a dezvoltat nordul Mamaiei – foarte bine, bravo! – insa au aparut blocurile alea oribile de pe malul Siutghiolului, care au blocat ecranarea Mare – Lac. Mazare a gresit si cand a scos tramvaiul, care lega foarte bine cartierele Constantei si era nepoluant. Tot Mazare a vrut sa transforme un monument cum e Casa Pariano in carciuma sau hotel. Casa Pariano se gaseste langa Catedrala Sfintii Petru si Pavel, deasupra Falezei. Acum, acolo se afla Muzeul Ion Jalea. Mazare si prietenii lui au incercat sa faca totuna din Muzeul de Arta si Muzeul de Arheologie – ar fi fost o nenorocire. Dispretul lui Mazare pentru cultura si istorie (manifestat in orasul romanesc in care culturile policrom aliate au cea mai mare vechime) s-a evidentiat si atunci cand impetuosul Raducu a trecut de vaporul ornamental infipt la intrarea in Constanta si a daramat cativa metri din Valul lui Traian, ca sa-si faca el o casuta. Cititi pe Wikipedia ce inseamna fortificatia Valul lui Traian! Dar a iesit circ pe plan local, asa ca Mazare a luat o hotarare inteleapta: “am terminat-o cu o tampenie paguboasa cum e cultura!” Suna aiurea, dar hotararea chiar a fost inteleapta, fiindca putea sa faca si mai rau. Sa mai amintesc despre Casa cu Lei? Un prieten, constructor, mi-a garantat ca, in sase luni, aceasta emblema a Romaniei poate fi restaurata. Casa cu lei reprezinta o rascruce fericita pentru cultura noastra. Cladirea apartinea unui unchi al lui Zambaccian, care i-a inchiriat-o magistratului Lazar Munteanu. Magistrat – magistrat, magistrat autentic, prieten cu Pallady, om cu pinacoteca in spate, pe care nu-l poti compara cu o anume malaca analfabeta. Zambaccian avea noua ani cand s-a uitat, pe geamurile (vitraliile) Casei cu Lei, la tablourile lui Lazar Munteanu si s-a indragostit de Arta pe loc si definitiv. In acel moment, destinul cultural al acestei tari s-a schimbat. In bine. Despre Cazinoul din Constanta nu scriu nimic. Acolo vina e impartita intre toate guvernele Romaniei si toti primarii Constantei.

Mazare a facut lucruri esentiale si prostii enorme la Constanta si la Mamaia. Iohannis a dormit pentru Romania. Intre un dansator sau un greiere si un sac de fasole – aleg dansatorul, aleg greierele.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!