Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Madalina Ghenea si generatia ei de xeroxati bruxellezi

Madalina Ghenea si generatia ei de xeroxati bruxellezi

Autor:

Daca Madalina Ghenea ar fi ramas in tarisoara, ziaristii bastinasi (ma includ aici) ar fi tratat-o ca pe Daniela Crudu. Eu admit ca am prejudecati si nu ma voi dezice niciodata de mediul zdravan in care am fost educat.

 

Ghenea n-a crescut in ochii mei nici cand umbla cu DiCaprio si G. Butler, iar presa precipitata o aseza langa Sophia Loren. Ho, ho, brrrrr, stati cu genunchii moi, ca va fi Ghenea langa Sophia Loren cand Gabriel Garko, din L’ Onore e il Rispetto, se va apropia de Alain Delon! Exista, insa, si o consolare pentru ziaristi. Daca Ghenea nu pleca in Lume, regizorii valahi framantati si profunzi (am scris cumva si scremuti?) n-ar fi distribuit-o in vreun rol semnificativ. Ghenea n-ar fi avut loc de nasoalele noastre expresive.

Sambata seara, la HBO, Ghenea m-a convins ca a ajuns intr-un strat superior al cinematografiei. Am vazut-o in Youth (Tinerete), alaturi de Michael Caine, Jane Fonda si Harvey Keitel. Youth este ceea ce numim impropriu film de arta, adica o productie pe care n-o va difuza vreodata PRO TV. Ghenea o interpreteaza pe Miss Univers en titre, in conditiile in care, printre personajele jucate/parodiate, se numara Hitler si Maradona. Youth este turnat in Elvetia, iar Michael Caine si Elvetia reprezinta, pentru mine, un standard alpestru al filmului. Mi-o si imaginam pe Ghenea, in pauzele de lucru, luand pranzul cu Michael Caine, la restaurantul Kronenhalle din Zurich, unde ciocnesti un pahar de sampanie printre opere de Bonnard, Chagall, Giacometti. Momentul in care Ghenea coboara goala in piscina unde sporovaiesc batraneste Michael Caine si Harvey Keitel m-a impins cu gandul la Anita Ekberg si Fontana di Trevi (La Dolce Vita), dar paralela e la indemana oricui si renunt la ea.

In Youth, Ghenea a iesit din rand. Din randul starletelor, din ce rand vreti. Din randul congenerilor ei, care aspira sa intre, cu tot cu rand, in canon. Nestiind ca „nimic nu se demodeaza mai repede decat moda“, xeroxatii bruxellezi de varsta Madalinei vor sa fie „in trend“. Fac propaganda ateista si „experimenteaza homosexualitatea“ (Michael Caine, in Youth). Unora le place. Celor mai multi – nu. Dar le e rusine sa recunoasca.


5 comentarii to Madalina Ghenea si generatia ei de xeroxati bruxellezi

 1. Lute

  “Youth” a avut premiera acum mai bine de un an. Geniul vede filmul, cu intarziere, ( nici Pentium II nu mai e ce-a fost ) si dupa ce o vede pe Ghenea in toata superbitatea si-o inchipuie la un spritache cu Michael Caine ?? Butler & Di Caprio au “apreciat-o” pe Ghenea pentru talentul actoricesc, nu pentru ca e piesa de piesa ??
  Dedic pe aceasta cale Geniului – autor de compuneri spumoase, melodia Deliei Matache, ” Cine m-a facut om mare “. ( Atentie la refren : )

 2. Lute
 3. Fabian

  Maestre, nu mai risipiti orzul pe gaste. Mocofanii nu sunt dedati la viciul subtilului. Ei stiu ca ciorba e cu apa si friptura cu carne. Greul incepe cand vrei sa le explici dincolo de asta.

 4. CORNELG

  Asa este,comentariul este subtil-exact asta astepti de la Razvan Ioan Boanchis-dar nu numai atat.Sigur ca nu Delia Matache este cea care sa sublinieze inefabilul.Bravo!

 5. nistropiceanu

  Who the fuck is Delia Matache?!?! 🙂


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!