Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Ma plagiezi, Cristoiule?

Ma plagiezi, Cristoiule?

Autor:

In ziarul „National” de luni, am titrat „Un Basescu vulnerabil i-a facut varza à la Cluj pe diletantii de la Realitatea TV”. Articolul l-am incheiat asa: „Cu o minima organizare, Basescu putea fi facut pilaf. Dar marinarul a vaslit prin varza à la Cluj si a iesit invingator”. Nea mos Cristoiu, in ev.z. de marti: „Comentand varza à la Cluj care a fost pana la urma intamplarea de la Realitatea TV…”.

 

Tu ma plagiezi, pigmeule grafoman? Sau doar te-ai inspirat un pic? O sa spui, ma rog, o sa sasai ca expresia „varza à la Cluj” o stiai dinainte sa ma nasc eu. Corect. Dar ai folosit-o la o zi dupa mine si in acelasi context. In fine, te iert daca recunosti ca esti un batranel silitor care invidiaza un om talentat si mai tanar. Initial, in loc de „om” am vrut sa scriu „confrate”. Constatand, insa, ca te furajezi cu firimituri de la masa mea, renunt la „confrate” si te retrogradez la „con-nepot”. Iar articolul de luni, pe aceeasi tema, l-ai terminat foarte original, nepotele, cu o interogatie usor cacofonica si plina de zgura intelepciunii populare. „Ghici ciuperca ce-i?”. Beleaua e ca ai rontait o cratima, hamsterule cu vestuta, si a aparut „Ghici ciuperca cei?”. Te iau ca la scoala primara. Ti-era foame, baietel? Te inteleg. Nu te poti satura mancand, de dimineata pana seara, numai mere, la biblioteca.

Ia sa vedem noi, copii, ce concluzie tragem dupa meniul „varza à la Cluj”, „ghici ciuperca cei” si merele de aur halite de Mos-Frumos? O concluzie simpla. Cristoiu sta la biblioteca si scrie ca la aprozar.

 


1 Comentariu la Ma plagiezi, Cristoiule?

  1. dr. Jivago

    Jos palaria !!
    De dragul tau, Razvane, isi va scrie pe poarta casutei din Gagesti :hamsterul cu vestuta…mare ipochimen mai e maestrul asta ,Cristoiu…


Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!