Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Lupescu si tara in care profitul inseamna hotie

Lupescu si tara in care profitul inseamna hotie

Autor:

Sigur ca si Lupescu a gresit. Nimeni nu-i perfect, nici macar eu! Acum ar trebui sa colorez textul cu maimuta aia galbena care se hlizeste pe internet si se cheama emotimuci.

 

Da, Lupescu a gresit cand l-a primit pe Burleanu la resedinta din Elvetia. Eu chiar l-as acuza pe Lupescu pentru delict de incredere. Inca un rand de emotimuci! Mai ales ca Ionut a continuat in forma agravanta.  Emotimuci, emotimuci la greu! Lupescu i l-a prezentat lui Michel Platini pe unul care nu l-a recunoscut pe Balaci (tot Kaiserul a povestit, la Telekom Tv), cand Ilie a venit la federatie. Cristi Chivu a sintetizat: “In acesti patru ani, presedintele FRF a avut o pozitie proasta vizavi de tot ce inseamna fotbalistul roman.”

Insist cu eroarea lui Lupescu. Sa nu uitam ca Burleanu l-a vizitat, in Elvetia, in 2014, dupa ce opt oameni fusesera trimisi la puscarie.  Fie vorba intre noi, Lupescu putea sa fie mai prudent, fiindca Mircea Sandu i-a defrisat drumul spre UEFA. Sigur ca Lupescu avea si el merite de manager (nu credeti minciunile despre “delincventul” Lupescu, pe care le voi demonta imediat) si o cariera impresionanta de fotbalist, dar fara Nasul n-ar fi ajuns la UEFA. Merita evidentiat si frumosul caracter al domnului Burleanu. Lupescu l-a primit la el acasa, iar oaspetele de onoare l-a rasplatit, acuzandu-l, in 2018, ca ar fi infractor.

Si acum despre invinuirile aduse lui Lupescu. Incep cu un exemplu. Un prieten de-al meu a cumparat, in urma cu zece ani, un teren, cu 200.000 de euro. Pe urma a intrat in jena financiara si a incercat sa-si vanda proprietatea. Un nene i-a zis ca poate sa-i obtina 400.000 de euro – era spre sfarsitul perioadei in care explodau preturile pe piata imobiliara – dar vrea si el, in calitate de intermediar, 5% din suma. Adica 20.000. Prietenul meu s-a zgarcit la comision, a mai pierdut vremea trei luni si a vandut cu 280.000. Daca dadea comision la timp, avea cu 100.000 de euro in plus.

Traim in tara in care afacerile, comisionul, profitul inseamna hotie. Nu numai in cazul lui Lupescu, presa urla “ala a furat, ala a furat!”, dar nu intelege ca serviciul platit a fost efectuat, la un pret mai mic. Oamenii de afaceri sunt creatori din punct de vedere economic si nu trebuie sa aiba venituri fixe, ca pensionarii, cetatenii nord-coreeni sau sclavetii la multinationala. Ati inteles, comunistilor care nu va mai saturati sa-i bagati la puscarie pe initiatorii de business autohton? In capitalism, ca sa stimulezi o persoana sau o societate comerciala, o cointeresezi material, ca nu mai face nimeni munca patriotica. Lupescu a dat marketingul FRF unei firme si a dublat incasarile, de la 1.500.000 de euro pe an la 3.000.000. I s-a mai reprosat ca n-a facut licitatie. Nu era obligat, fiindca FRF nu-i bugetara, desi neomarxistii corporatisti ar vrea sa fie, ca sa ia multinationalele banii si romanii anii de inchisoare. Dar daca tot am intrat in logica asta aiuristica, FRF a facut licitatie cand i-a platit pe Daum si suita? Sau cand a adus o firma de echipament inferioara Adidas si Puma? Federalii din 2014 – 2018 (groaznic interval pentru fotbalul romanesc) vad ca se tin de dezvaluiri. Foarte bine. Nu stiu de ce, dar am impresia ca vor avea surprize. Placute. Vine Pastele, vine Iepurasul.

P.S. Prima surpriza si-au facut-o federalii singuri. Potrivit Prosport, in Adunarea Generala din ziua alegerilor vor cere inchiderea Centrelor de Excelenta, adica marea lor inventie. Paguba – doua milioane de euro. Manageri cinstiti, avangardisti.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!