Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Liiceanu fesenistu’

Liiceanu fesenistu’

Autor:

In tara care-si pregateste excelent pentru viata elevii de liceu, cerandu-le sa formuleze denunturi la olimpiada de romana, tinerii frumosi si liberi au facut, din trupurile lor, un steag al UE, la mitingul din Piata Victoriei.

 

Pentru ca nu-mi place sa fiu o butaforie vie, m-as inscrie si eu cu o oda pentru o multinationala. Dar o las pe poeta leninista Ana Blandiana (“Slava anului acesta/ Ce-a ucis in colb milenii;/ Si de flacari ca drapelul,/ Slava vesnica lui Lenin!”) sa se reprofileze cu “Slava tie, Raiffeisen!” sau “To be or not to be/ Crispy Strips la KFC”. Topaind pe aceeasi claviatura, ar fi frumos ca tovarasii americani sa-i inapoieze lui Florin Salam suta de mii de dolari, confiscata in Aeroportul JFK. Salam a castigat banii cinstit. A ragusit pentru romanii din New York. Acesta este nivelul cultural al Diasporei din SUA.

Dupa Blandiana si Salam, urmeaza, logic, Liiceanu, care a scris despre “batranii fara dinti” ai Romaniei. Ii felicit pe cei care i-au amintit lui Liiceanu ca nu poate da niciun fel de lectii un individ care si-a parasit nevasta gravida in luna a noua. Altii l-au intrebat cati dinti avea Petre Tutea, cand el i-a luat un interviu (bun, nimic de obiectat) pentru TVR, in 1990. Liiceanu e mai fesenist decat fesenistii lui Iliescu. La mitingurile feseniste se urla, cu referire la Ratiu si Campeanu, “bosorogii fara dinti/VREA sa fie presedinti!”. Daca tot e Liiceanu om de dreapta, atunci sa traiasca din ce produce si din ce vinde, nu din pomana, fiindca pomana-i de stanga! Niste insi rai la suflet povestesc ca Basescu il suna pe Liiceanu, o data sau de doua ori pe an, si ii zicea – in stilul sau de comesean, care-i repugna filozofului cu dantura hollywoodiana – “ba, vezi ca vin niste baieti sa incarce in camioane cartile pe care nu le-ai vandut si sa le duca in Basarabia! O sa intre in contul Humanitas 10-15 miliarde de lei vechi!” E adevarat? Liiceanu, Humanitas si GDS ar face bine sa traiasca din piata, ca restul institutiilor de cultura.

Am o problema si cu ministrul Culturii, Ionut Vulpescu. Domnule ministru, un om superior nu e ranchiunos si am convingerea ca nu-mi purtati pica fiindca v-am jupuit de cateva ori pana la ecorseu. Imi reprosez ca am fost prea bland. Dar astea trec. Va propun ceva. Nu mai furajati “Revista 22”! Hooop, hooop, ca n-a cerut nimeni sa se inchida, tinerii frumosi si liberi se ocupa cu cenzura, pe net! “22” sa se autofinanteze! Au dat faliment “Literatorul” si “Luceafarul” si nu le-a ajutat Ministerul Culturii. Iar “Literatorul” si “Luceafarul” erau publicatii culturale. “22” e o revista militanta. Sa se sustina din propaganda! Argumente veti gasi usor, domnule ministru! Folositi banii stricati pe “22” pentru Anul Ovidiu. Suntem in Anul Ovidiu, 2000 de ani de la moartea lui Ovidiu, iar Ministerul are obligatia de a-l onora pe Ovidiu. Daca doriti amanunte, cititi primul meu articol (stiintific!) din 2017, intitulat “Ovidiu, Anul Ovidiu, 2000 de ani de la moartea lui Ovidiu”. (http://www.national.ro/razvan-ioan-boanchis/ovidiu-anul-ovidiu-2000-de-ani-de-la-moartea-lui-ovidiu-565598.html/) Domnule ministru, va stau la dispozitie pentru lamuriri suplimentare! Voi fi pentru dumneavoastra ce a fost Parvan pentru Dobrogea.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!