Kim Ir Sen a invins

Marea sarbatoare crestina a trecut, n-am invitat si eu un homosexual la masa de duminica (si ma caiesc), ofensiva ateista e nemiloasa, asa ca voi incepe tare, pe contraatac.

O doamna de la Deloitte, Raluca Bontas, a comentat rezultatele unui studiului Human Capital Trends – nu stiu ce-i aia, dar vreau sa par si eu updatat, asa ca am infipt chestia asta in text. Fiti atenti ce concluzie a tras aceasta femeie apreciata in lumea ei: „Este gresit sa mai existe o diferenta  intre viata profesionala si cea personala. Trebuie sa se ingemaneze.” Da, Kim Ir Sen a invins! Sau de la rob la robot. Traiasca viata de plastic! Am auzit ca unii si-au facut si coafor la corporatii. Au luat-o intai cu bufetul (foarte bine!), au continuat cu sala de dus, de dormitoare nu-i nevoie, ca ai de muncit tot timpul si cred ca vor ajunge sa deschida si servicii de pompe funebre, in regie proprie. Ca sa scape mai ieftin de marfa epuizata. Alimentatia e de mare ajutor pentru indeplinirea acestui ideal. M-am interesat, zilele trecute, de ce pute carnea de porc de la un supermarket nemtesc. „E cumva stricata?” Un prieten care lucreaza in domeniu m-a lamurit. „E vier hranit cu mancare pentru caini – boabe din alea. De-aia pute. Animalul creste de doua ori mai repede si e furajat de o suta de ori mai prost decat un porc de gospodarie.”

Si acum sa trecem la vorbirea stricata. Rob(ot)ul corporatist trebuie sa mestece caramelele „schimbare de paradigma”, „factual” si „instrument de plata” in loc de bani. Rob(ot)ul e foarte usor de recunoscut si pe facebook. Isi incepe fraza in engleza si o termina in romana (sau invers), zice „maxim” cand contextul pretinde „maximum”, si violeaza numeralul 12 din toate pozitiile – „doispe fete”, de exemplu.

Daca tot am scris despre supermaketul nemtesc sa trecem la un produs nemtesc de aceeasi calitate: referendumul propus de sasul elocvent ca un Trabant. La alegerile de la sfarsitul lunii mai va fi o prezenta de 30%, maximum 35%, iar 40% dintre participanti vor vota doar pentru europarlamentare. Boicotul mi se pare normal. Noi, cei care am fost la referendumul pentru familia zdravana la cap, nu vom veni la mascarada pentru „justitie”. Chiar asa, cei mai mari justitiari din Romania sunt Basescu si Iohannis? Adica doi primari? Aproape toti primarii din Romania sunt acuzati sau banuiti de coruptie, dar s-a izbit cinstea de marinar si de meditator.

Cat despre partidele noi… Dintotdeauna, justitiarii de parada distrug tot cand ajung la putere, fura mult si fara cap, se cearta violent intre ei si lasa in urma un dezastru. Iar justitiarii vizibili la televizor si pe facebook se afla la putere de cand s-au nascut, pentru ca foarte multi dintre ei sunt copii de securisti.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger