Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Jandarmii francezi – slabuti. Colegii lor de la Madrid – adevarati meseriasi

Jandarmii francezi – slabuti. Colegii lor de la Madrid – adevarati meseriasi

Autor:

Suntem in capitalism, exista potential de afaceri peste tot.

 

Eu stau langa un bloc din asta nou, cu geamuri mai verzi decat caii de pe pereti, unde salahoresc corporatistii ca sa-si plateasca ratele la sfanta banca. La zece metri de building, deja celebra alimentara multinationala. Corporatistii platesc cu cardul si daca isi cumpara un iaurt. Sunt updatati, sunt dati naibii, sunt ca norvegienii sau suedezii, care vor renunta curand la banii cash, iar noi avem numai de invatat de la ei. In felul asta vom combate coruptia, mai, tovarasi! Decrestinarea, neosocialismul corporatist si pedofilia sunt bune, coruptia era problema. Si cum povesteam, corporatistii – cu cardul la iaurt sau la merdenele. Ieri, un astfel de updatat s-a prezentat la casa cu un plic, un singur plic de bicarbonat. Probabil il ardeau matele. 80 de bani plicul. 80 de bani. Pentru 80 de bani a scos cardul. Fiind inteligent, normal ca uitase PIN-ul. Asa ca a scos si telefonul. Sa citeasca PIN-ul. Operatiunea a durat cinci minute. Cand am iesit, m-am uitat in sapca inevitabilului cersetor, aflat in fata magazinului. Avea sapca plina de fise. I-am spus: “ba, baiatule, tu ai un viitor frumos in business! Poti sa incepi o afacere chiar aici, pe trotuar. Te faci camatar pentru corporatisti. Camatar cu fise. Nu o sa concurezi banca, dar produci si tu un ban la fel de cinstit cum il produc bancherii.”

In multe banci, angajatii sunt chemati la mitingul de 1 Decembrie. Nu pentru Centenar, ci la mitingul unde se zbiara “Coruptia ucide!”, “Ciuma rosie” si alte lozinci haioase. Dar despre bugetul SRI, de doua ori mai mare decat al Catedralei, n-au nimic de strigat micutii neomarxisti? Agitatorii nu sunt prosti. Vor sa profite ca jandarmii nu vor avea tupeu sa-i bata pe 1 Decembrie. Sunt zile in care escrocheria patriotica merge mai bine decat escrocheria sentimentala. Ce e de facut? Sa aducem niste jandarmi din Franta. Dar nu pe “Jandarmii din St. Tropez”. Am putea reusi chestia asta doar daca am face spiritism. Ultimul dintre ei, Michel Galabru (“Gerber”), s-a prapadit in 2016, la 94 de ani. Mie mi-ar placea sa vina jandarmii de la Paris, de saptamana trecuta.

Am inteles ca vi s-au parut duri jandarmii de la Paris. Sunt niste copii de gradinita in comparatie cu omologii din Madrid. Sa vedeti ce se intampla cand e miting la Madrid, in Plaza de Colon (Piata Columb). Autoritatile transmit politicos, dar ferm, ca: “aveti voie sa va mascariti de la ora 13 la 13.59.” La ora 14 fix intra in actiune jandarmii castilieni. Echipati de razboi. Pe tanchete si pe cai. De scuturi nu mai amintesc – scut are orice fraier. Cine n-a parasit Plaza de Colon, ia gaze in botic si pulane din goana calului – iha, iha, ihahaaa! Dar nu stiti cum ii alearga jandarmii castilieni, dar nu va inchipuiti ce na-na le trag! Bataie, bataie, bataie din Plaza Colon pana la Biblioteca Nacional, unde sunt manuscrise din secolul X. Am amintit de Biblioteca Nacional, fondata in 1892, la 400 de ani de la calatoria lui Columb, pentru ca tefelistii, acesti eruditi de pe google, injurau Catedrala si erau invidiosi pe finlandezi, care au inaugurat o biblioteca, la Centenar. De acolo, din Finlanda, se trage termenul tefelist. Vine de la tinerii finlandezi si liberi.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!