Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Irinuca lui Dragnea, care e ultima carte pe care n-ai citit-o?

Irinuca lui Dragnea, care e ultima carte pe care n-ai citit-o?

Autor:

Platesti consumatia pe care ai facut-o pe o terasa de pe Quai Jean Jaures, parasesti Vieux Port, te pozezi in fata Jandarmeriei din filmele cu Louis de Funes si o iei spre parcarea (una dintre multele parcari supraetajate) din St. Tropez. Intre Piata facuta celebra de secventele cinematografice cu jandarmi si parcare se afla pravalii de suveniruri, constructii improvizate unde se vinde shaorma si magazine de firma care nu au ce cauta pe un drumeag colbuit. Vuitton, de pilda. Da, Vuitton si, in fata Vuitton, nisip, praf. Sau Chanel. Mi-a povestit cineva ca, dupa o masa la restaurantul L’Opera din Vieux Port, nevasta unui fost ministru pedelist a intrat la Chanel si a facut cumparaturi de 35.000 de euro. Asa, la desert, ca doar era la St. Tropez.

 

Povesti din astea am cu sutele. Dar n-am auzit ca o persoana ancorata politic sa faca sopingeala la greu in fata unui ziarist. Mai ales in fata unui ziarist de la o televizie care ii toaca familia. Mi s-a intamplat sa ma intalnesc cu multi romani bogati, in magazine pricopsite. Ne salutam politicos, iar ei plecau, prezenta mea le strica socotelile. Si nu i-am condamnat. I-am inteles.

In loc sa mane caprele, Irinuca lui Dragnea proba pantofi intr-un magazin de lux din Bucuresti. Foarte bine. Si a intrat Denise Rifai, de la Realitatea TV, post care il marunteste seara de seara pe liderul amfibiu si vascos. In mod normal, tarancuta de oras Irina ar fi trebuit sa iasa, fara graba, din magazin. Mica bengoasa, insa, a cumparat ciubote de 2000 de euro. Suma e mica, in raport cu banii sotului, dar imensa in raport cu ce castiga pe hartie mucoasa cu tafna de cucoana. Astfel, consoarta incaltata a lui Dragnea a aratat ca nu-i pasa. Dar nu de Rifai, ci de Dragnea. Daca pleca fara sa-si tradeze originea modesta, adica fara sa se caliceasca la lux, metresa avansata prea repede in pozitie de femeie oficiala ar fi evitat un scandal. Dar de unde atata clasa? S-au combinat caliceala si trufia si ati vazut ce a iesit. Bravo, Dragnea, nici tefeoazele din Piata Victoriei nu te-au rezolvat mai bine decat consoarta incaltata! Trimite-ti consoarta incaltata si la emisiuni! Mi-ar placea sa fiu si eu in studio, ca s-o intreb pe consoarta incaltata “Irina, care-i ultima carte pe care n-ai citit-o?

Pana la urma, deznodamantul mi se pare echitabil. Consoartei incaltate nu-i pasa de Dragnea, iar lui Dragnea nu-i pasa de Romania. Din punctul meu de vedere, Dragnea merita injuraturile, pentru ca eu, cand tarnuiesc tefeloazele, sunt asociat cu individul amfibiu si vascos.  Din 2016 incoace, au castigat (financiar sau electoral) doar oengeurile tefeliste, ciolosistii si useristii. Dragnea nu a obtinut mare lucru pentru colegii de partid care i-au castigat alegerile si n-a facut absolut nimic pentru patronii romani. Multinationalele au stors mai mult Romania decat antreprenorii bastinasi.  Atunci ar fi normal ca paritatea asta sa fie respectata si la parnaie, iar patronul roman si CEO de la corporatie sa fie colegi de pachet.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!