Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Iohannis ratangiul

Iohannis ratangiul

Autor:

Din punct de vedere politic si economic, Dragnea, nicidecum biciclistul din titlu, a ratat tot pentru tara si a obtinut maximum pentru el. Mediul privat e pulverizat. Toata lumea viseaza sa se angajeze la Stat. Dar nu ca medic sau profesor. In paralel (fara legatura cu statul numit astfel), individul amfibiu si vascos s-a pus bine cu toate institutiile de forta si mimeaza ca incearca o relatie civilizata cu Bruxelles. Si tot in paralel, in ministere sunt angajati specialisti de renume mondial, din Rosiori, Alexandria si Videle. Fel de fel de verisori din Rosiori devin stabuleti bugetofagi la Bucuresti, iar medicii vor sa plece din Romania sau se reorienteaza in jos, in vagaunele profesiei. Am cunoscut chirurgi care ar dori sa vanda si ei medicamente, fiindca merge bine comertul cu sanatatea si asa nu ar risca sa-i acuze de malpraxis prostoboii din presa. In paralel, bineinteles ca in paralel, sampaniile de 1 Mai, la Mare, erau comandate de fiii unor angajati la stat. Puneti-i sa conduca un chiosc cu napolitane si biscuiti! Intr-o saptamana dau faliment, garantat.

 

In paralel – paralel – paralel, paralelul Iohannis putea sa devina un presedinte agreat de toti romanii. Eu am boala mai mare pe Dragnea decat pe tefeloaze, pentru ca exista si tefeloaze idealiste. As fi trecut, saptamana asta, cu totul de partea “tinerilor frumosi si liberi”, cat si a lui Iohannis, daca presedintele s-ar fi aratat uman, cum ii cere functia, in raport cu arestarile, condamnarile si incalcarea unui drept fundamental precum eliberarea conditionata. Dar sasul elocvent ca un Trabant a ratat sansa de a-i strange pe toti romanii, pentru ca el e Torquemada bugetofagul! Si nu orice fel de bugetofag, ci un bugetofag de dreapta. Exact, exact, un bugetofag de profesie ne invata ce inseamna sa fii de dreapta. Iohannis ratangiul este primul primar roman care condamna coruptia. Cand conducea Sibiul si avea de reparat sau de construit ceva, cu cine colabora Iohannis? Nu cumva cu firmele prietene? Nici nu l-as acuza pentru asta, fiindca nimeni n-ar lucra cu dusmanii si n-ar organiza licitatii pentru orice flecustet. Exista brese in toate sistemele, in toate statele, si acestea sunt speculate, e firesc.

Domnule Iohannis, stiti ce se intampla in institutiile de forta de care dumneavoastra nu erati, inainte de 2014, indragostit ? Stiti, cum sa nu stiti? Bugetofagii de acolo castiga mai frumoooos decat fraierii din privat, pe care tot ei, bugetofagii, ii incatuseaza.

Sunteti, de asemenea, un mare turist roman, domnule Iohannis. Am scris si ieri despre deosebirea dintre turisti (vilegiaturisti) si calatori (drumeti). Calatorii au si dimensiune culturala, in fine. Aflam mereu de la televizii ca un milionar bastinas sau altul (unul ieri, altul azi) a facut o excursie extravaganta, la business class, pe ruta Bucuresti – Paris – Buenos Aires – Montevideo – Lima. Si pe urma ni se spune ca baiatul ala care confunda Slovenia cu Slovacia si Lituania cu Letonia, dar si-a cumparat magneti de frigider de langa Machu Pichu, e angajatul unei primarii. Adica bugetofag de dreapta, ca dumneavoastra! Toti angajatii de la varful primariilor sunt hoti, iar dumneavoastra erati onest, aha, aha, aha, acum am priceput!

Ce ziceti, domnule Iohannis? Toata lumea a venit pe Calea Victoriei cu bicicleta, nu-i asa? Plin Bucurestiul de fraieri, noroc ca ne-a desteptat Sibiul. In urma cu vreo suta de ani, ciclism de Calea Victoriei practica doar Mitza Biciclista, dama de protipendada, cocotata pe velociped. Iar Miticii lui Caragiale cred ca strigau dupa ea “Mitzo, ti se invarte roata!” Domnule Iohannis, dumneavoastra vi se invart rotitele?    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!