Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Inteligentii astia din U.E. nu stiu cu cine s-au pus

Inteligentii astia din U.E. nu stiu cu cine s-au pus

Autor:

Reproduc un banc ilustrat de pe facebook, ca sa-l afle si oamenii demni de toate reverentele, care inca mai cumpara ziare tiparite. Pana si Serbia si Turcia, care nu sunt in U.E., au ziare puternice. Nu mai amintesc de Franta si Italia. Acolo, in orice oras de 50.000 de locuitori apar doua – trei cotidiene, trase in minimum 30.000 de exemplare. Si se epuizeaza tot tirajul. La noi, “presa scrisa” – singura presa, Galaxia Gutenberg – traieste extraordinar, cu punga de plastic pe cap, in timp ce ingramadita Dancila se plimba de mana cu Juncker. Aici a avut dreptate Mircea Badea. Cu ce e mai bun Juncker decat toapa Dancila? Sa fim seriosi, cu nimic. Peste Juncker e si Busoi. Iar Timmermans mi se pare la fel de potrivit pentru sefia Europei precum casierul Vlad Voiculescu (a terminat A.S.E.) la Ministerul Sanatatii. 

 

V-am promis un banc. Un ciobanas cu toiag sta pe varf de munte si are in spate steagul national. Textul suna asa: “Ne-au cucerit romanii, apoi Imperiul Roman s-a destramat. Ne-au invins turcii, apoi Imperiul Otoman s-a prabusit. Am fost sub ocupatie ruseasca, apoi Uniunea Sovietica a disparut. Am fost integrati in U.E., iar acum U.E. a ajuns in colaps. Tampitii astia inca nu si-au dat seama cu cine se pun.”

Strainezii n-au cum sa inteleaga un popor care are mistere si pentru cei care il alcatuiesc. Cei mai culti sefi de Stat, doi savanti, i-am avut in evul mediu tarziu (Cantemir) si in cea mai crunta perioada a secolului XX, sub Uniunea Sovietica. Pariez ca nu stiti la cine ma refer! Sau daca ati stiut, ati neglijat informatia. E vorba despre C.I. Parhon, presedinte doar cu numele, dar nu conteaza. Parhon a fost unul dintre putinii socialisti autentici si unul dintre foarte putinii socialisti cu mare detenta intelectuala. Intre 1948 si 1952, Parhon a ocupat scaunul de presedinte al Marii Adunari Nationale, cea mai inalta functie in Stat, dar in epocile mursecate de totalitarism parlamentul e pur decorativ. In democratie, sefii nostri de stat au fost o rusine. Azi o sa-l amintesc pe ultimul. Marele lui atu e ca-i neamt intr-o Europa condusa de nemtoaica Merkel. Ce nemti, care nemti? Nemti la mana a doua. In 1991 am stat o luna la Hannover, am mai povestit. Acolo, in Niedersachsen, sunt radacinile tuturor Caselor Regale din Europa. Oamenii se mandresc ca vorbesc hochdeutsch (germana literara, germana standard) si se uita de sus si la bavarezi, si la austrieci. Va dati seama ce parere au despre un sas (Iohannis) si o redegista (Merkel).

Despre miscarile de la Paris nu scriu nimic azi, pentru ca imi pare rau de Macron. E cel mai cult sef de stat din Europa, dar cred ca il macina o problema personala. Am niste sifoane la Paris, care mi-au soptit (fasait) ca Macron isi risipeste vigoarea politica intr-o aventura extraconjugala cu o nonagenara focoasa, care poarta bratara la piciorul de lemn. Noaptea, cocheta isi tine turloiul in bait, ca sa prinda bronz de Saint – Tropez. Colac peste pupaza purie, Macron mai are si sotia gravida. Dupa ce va naste, Brigitte va scapa si de menopauza.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!