Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Intelectualii Elenei Udrea si intelectualii lui Fidel Castro

Intelectualii Elenei Udrea si intelectualii lui Fidel Castro

Autor:

Stand prea mult cu Traian Basescu, Elena Udrea nu prea avea de unde sa stie cum arata un intelectual. Asa ca si-o fi zis “uite, fata, intelectualul!”, cand l-a vazut pe globalistul Cristian Preda. “Merge strambeanu, ii bat tachetii, il trage si o planetara spre dreapta, e si palid, si ochelarist, are tot ce-i trebuie”, cred ca a continuat Udrea, in sinea ei, ca e discreta.

 

Intr-o lume zdravana, Cristian Preda, prietenarul Monicai Macovei, n-ar fi avut  de-o carne-n ciorba. In 2014, Udrea si PMP l-au facut pe Preda europarlamentar. Monica Macovei a fost si ea aleasa pe listele PDL. Imediat dupa triumf, Preda a declarat ca el si Macovei au abordat “strategii diferite de a-si innoi mandatele”. Cu alte cuvinte, deontologul Preda a tradat-o pe Udrea. Se trezise incoruptibilul din el, desi, in 2009, fusese ales parlamentar, simplu parlamentar PDL, dupa o campanie stipendiata din banii Microsoft.

Zilele trecute, europarlamentarul globalist si anticorupt Preda a scremut un articol (in scris e expresiv ca “Monitorul Oficial”) despre situatia din Iran, unde a fost el sa rezolve conflictul cu SUA.  A reprezentat Europa, nu te joci cu Preda! “Noi, europenii, suntem intr-o pozitie complicata, fiindca, dupa alegerea lui Trump, dosarul Iran a devenit o tema care a tensionat relatia UE cu Statele Unite (…) Iranienii au fost incantati sa vada ca ministrii de Externe din cele 28 de tari ale UE au spus la unison ca o revenire asupra termenilor intelegerii e imposibila. Ei asteapta ca europenii sa-i convinga pe americani sa nu mai faca presiuni pentru stoparea programului balistic iranian.” Obscurantismul si nabadaile razboinice ale iranienilor nu fac obiectul textului meu. Ideea e ca lucrurile s-au complicat “dupa alegerea lui Trump”. Ce i-a mai incurcat Trump pe pupincuristii zgripturoaicei dolofane Hillary Clinton! Ce l-ar mai aresta Preda si Monica Macovei pe Trump! Chiar asa, de ce nu i-ati trantit un dosar penal, cand ati vazut ca are sanse sa iasa presedinte al SUA? Aaaa, n-ati putut sa-l hingheriti ca pe romani?

Mi se pare foarte amuzant ca Internationala Rezist (noul Komintern) are politruci mai slabi decat URSS sau Fidel Castro. Si comunistii vechi plateau propaganda. Dar alegeau ticalosi sau visatori de geniu, de la Sartre la Marquez. Am o povestioara. La inceputul anilor ’60, Fidel Castro l-a contactat pe Gabriel Garcia Marquez, printr-un ziarist mexican, ca sa-l convinga sa se intoarca din Venezuela si sa faca la Bogota un ziar antiamerican. Castro i-a trimis lui Marquez 10000 de dolari prin prestigioasa Royal Bank of Canada. Asa a aparut (si) in Columbia celebra “Prensa Latina”, fondata in Cuba de Che Guevara. “Prensa Latina” era foarte des citata si la Telejurnalul nostru, din perioada ceausismului tarziu.

Europarlamentarii Romaniei se ocupa cu prostii – de importanta universala, bineinteles – in timp ce patronii romani sunt batjocoriti. Inca o poveste. Mica, mica. Orice coagulare de prieteni are glumetul grupului. In urma cu doi – trei ani, cand se adunau la un restaurant mai multi afaceristi romani, glumetul grupului zicea “baieti, sa inceapa pariurile! Care dintre voi se duce la puscarie?” Astazi, intreaba “care dintre voi se duce PRIMUL la puscarie?”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!