Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Impostura celui de-al doilea Centenar

Impostura celui de-al doilea Centenar

Autor:

Numai lumini printre noi, numai oameni “demni de Centenar”. Acum am intrat in al doilea Centenar, deja ne-am murdarit de ce am mancat de pe 1 Decembrie incoace, dar nu se pune, ca suntem bebelusi, avem doar trei zile din noua suta de ani. Sa le luam pe rand, gospodareste.

 

Iohannis a declarat in presa austriaca, unde lucreaza oameni integri precum conationalii lor care taie padurile din Ardeal, ca “ma opun oricarei persoane care pune in pericol lupta anticoruptie si domnia legii in Romania. Imi folosesc toate puterile pentru a opri intrarea in vigoare a unor legi care sa afecteze sistemul judiciar si Codul Penal.” Asta-i situatia, Dumnezeu sadeste inteligente marunte in trupuri de gladiatori. Sasul elocvent ca un Trabant a uitat ca a fost primar. Toti primarii din Romania sunt acuzati de coruptie, dar fostul edilache Iohannis si-a luat sase case din munca si corectitudine. Felicitari, domnule presedinte, se vede ca ati fost profesor, sunteti un model pentru puietul din Piata Victoriei! Apropo, anul asta de ce nu ati mai lansat nicio lucrare memorialistica pilduitoare? Ca va astepta lumea la Gaudeamus, renumit targ de carte si prestigios obor de intelectuali.

Dar asa cum v-am avertizat, impostura ne caracterizeaza pe toti. In urma cu trei zile, pe toate posturile se auzea cantecul de lupta “Treceti, batalioane romane, Carpatii!” Eu il fredonez de pe vremea cand Paunescu spunea “trei strofe apartin istoriei si restul Cenaclului Flacara.” Cant ca un mare viteaz, dar Armata n-am facut-o. Si exemple din astea se gasesc cu sutele. Despre biblioteci, de exemplu, vorbesc tefeloazele, care au nenorocit piata de arta. Pesedistii si liberalii din siajul lui Nastase si din suita lui Patriciu cumparau tablouri. Useristii ce dracu’ sa cumpere? Ca Luchian nu l-a pictat pe Mickey Mouse.

Daca tot am ajuns la arta, mi s-ar parea normal ca PSD-ul taranusului Dragnea (e la fel de cult ca useristii) sa plece din sediul aflat pe Kiseleff. Acolo a fost Muzeul de Arta Toma Stelian, avocat si om politic, si pe urma Scoala de Literatura, infiintata pe sistemul scolii de partid Jdanov. I s-a spus “Clocitoarea rosie”, “Acvariul de la Sosea”, “Sera noastra de poeti”. O scoala sovietica, n-o mai lungim, dar important e ca prin Scoala de Literatura de la Sosea au trecut Labis, Fanus Neagu (exmatriculat), Ion Baiesu, Radu Cosasu, Tomozei, Andritoiu. Pentru mai multe amanunte, recomand cartea “Kiseleff 10, Fabrica de scriitori”, de Marin Ionita, elev al Scolii de Literatura. Marin Ionita e tatal ziaristului Ion M. Ionita, ziarist bun si tefelist de nadejde, dar nu conteaza, cartea lui Ionita senior mi-a placut. Pe Kiseleff 10, Sadoveanu a spus “de aici vor iesi scriitori numai cei care au intrat scriitori.” Matale ce sa spui, domnu’ Dragnea? “De aici va iesi ministru si bugetar milionar numai cine a intrat analfabet si slugarnic.”

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!