Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Halep va castiga Roland Garros

Halep va castiga Roland Garros

Autor:

S-a umplut patria de tenismeni. Popor de tenismeni! Curvele fara clienti, jucatorii de table si hastagienii Rezist (la ce ?) – toti tenismeni. Vorbesc despre cum se serveste si unii care nu sunt buni nici de ospatari, ca ti-ar varsa ciorba in cap.

 

Iar jumatate dintre activistii si ziaricii hastagieni scriu, cu mare dezinvoltura, despre “tenismana” Halep. In traducere, “tenismana” inseamna tenis – barbata, un fel de “fii barbata, Zoe!”, ca in Caragiale. Ca va convine sau nu, usor aroman si Caragiale. O comunitate – nu minoritate, aromanii sunt protoromani – care nu cred ca sare cu mult de 100000 de oameni a dat un numar unu mondial la tenis (Halep), pe cel mai mare fotbalist roman si fost loc patru in  clasamentul Balonului de Aur 1994 (Hagi) si pe cel mai mare handbalist al lumii (Cristian Gatu), la un moment dat. La personalitatile din cultura si business e suficient sa spui Caragiale, Victor Eftimiu (acestia doi erau din toate cate putin), Ressu, Malaxa si nu trebuie sa mai ajungi la Toma Caragiu. E drept, unii machidoni au fost in eroare. Constantin Noica, de pilda, l-a tinut in preajma pe constipatul suprem, Gabita Liiceanu. Bine ca am amintit de constipati. Am vazut ca au pareri, isi permit iarasi sa se screama de pareri constipatii cei mai constipati, prostoboii prostoboilor care au sarit pe Ilie Nastase cand a injurat-o pe o mironosita din Anglia. Intr-adevar, Nastase a gresit. A fost prea timid. Am avut norocul sa stau cu Ilie Nastase, imediat dupa meci. Ca toata lumea care, in loc sa-l asculte pe Nastase ce zice despre tenis, isi baga ea (lumea) opinia la inaintare, i-am spus si eu ca e mai greu sa ajungi in finala decat s-o castigi si ca Simona ar trebui sa planga, dar nu de suparare ca a pierdut, ci de disperare ca nu va mai prinde o finala. Nastase a fost sclipitor ca pe teren. “Am auzit destui specialisti care o lauda in public, iar in particular garanteaza ca nu se va mai intalni cu o asemenea ocazie. Eu spun ca Halep va castiga la Roland Garros.”

Si acum sa trecem la problemele noastre, ca Halep e o investitie  particulara, n-are treaba cu sportul nostru. Daca vrem sa facem ceva, e cazul sa punem prioritati, nu sa ia vreo 50 de federatii cam aceiasi bani de la Guvern. Prioritatile sunt gimnastica, tenisul, canotajul, handbalul. Ar merge si un val doi, unde sa intre atletismul, boxul , luptele . Dar nu se poate sa primeasca bani cit gimnastica federatiile de karate. Vreo zece. Karate Mumu, Karate Bubu, Karate Ciuciu sau cum s-or chema. Pentru popularitea pe care o are, as baga si fotbalul in primul val, cu conditia sa dispara propagandistii din federatie. Regret, dar trebuie sa porti pe umeri un maidan de saracie sau sa fii sluga ieftina ca sa-l votezi si in aprilie 2018 pe Burleanu. In 2014, Sistemul a infiltrat un cobai in cusca fotbalului. Dupa aia, fotbalul a devenit un cobai si o cusca. Daca vreti sa ajunga si tenisul ca fotbalul, am solutia. Puneti-l pe Cristian Tudor Popescu presedinte la federatia de tenis.

Despre duduia propusa ministru al sportului de catre Dragnea si Dancila inca n-am avut timp sa-mi fac o parere.  Una execrabila, ca proasta era deja. Presa a speculat ca tatal fetei face tuica. Nu e grav ca un om face tuica. E grav ca Dragnea face ministri.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!