Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Halep si machidonii

Halep si machidonii

Autor:

Aceste randuri sunt scrise inaintea meciului Halep – Pliskova si nu pot influenta parerea mea despre Halep.

 

Cand o conducea Svitolina cu 6-3 si 5-1, Halep era injurata pe facebook, acest furnal care proceseaza rahatul din sufletele romanilor, de parca ar fi fost vreo Gabi Firea sau Mihaela Radulescu. Dupa ce Halep a castigat, detractorii fomisti s-au apucat sa o laude.

Simona Halep isi pecetluieste singura cronica, n-are nevoie de odangii, de acrobati ai aplauzelor si de atarnatori ai gloriei sale. Cand Halep era in crisalida performantei, eu n-am scris vreo silaba despre necunoscuta din Constanta. Daca m-as entuziasma acum, as fi un impostor. Ziaricii oportunisti care n-au adus la festinul Halep o scobitoare, dar si-au bagat boturile si resturile de mancare dintre dinti in sampania Simonei, au o singura sansa sa se despaducheze moral. Sa-l caute pe tatal ei, sa se milogeasca pentru un interviu si sa afle cate sacrificii financiare s-au facut ca sa se impieptoseze Romania cu fenomenul Halep. Guvernul, presa si sensibilosul popor roman n-au niciun merit. Halep este un edificiu particular, apartine tatalui sau si catorva machidoni din Dobrogea. Femeia aceasta este un monument pentru ceea ce a facut pentru sportul ei, pentru pasiunea ei. Intr-o lume in care doamnele si domnisoarele vor sa-si mareasca sanii, Halep si i-a micsorat pentru tenis. Ca sa nu ma supun ironiilor, voi evita comparatiile cu baladele populare si miturile sacrificiale feminine. Dupa acest gest, nu mai conteaza daca Halep va castiga vreodata un turneu de Grand Slam in fata zdrahoancelor WTA. Am fost primul care a scris, dupa finala de la Roland Garros, cu Sharapova, ca, daca tenisul s-ar juca pe categorii, ca la lupte sau box, Halep ar fi invincibila.

Fortand un pic (presa sportiva este un spatiu al superlativelor justificate sau nu), povestea cu micsorarea sanilor ma duce cu gandul la amazoane – nu in sensul modern-monden, ci in sensul de luptatoare. De la Legiunea a cincea Macedonica, asa au fost intotdeauna machidonii, pe care prostii ii numesc minoritate nationala. Sunt protoromani, adica se numara printre formatorii poporului roman. Barbati si patrioti adevarati. N-am auzit de machidoni care sa injure Biserica sau sa fie homosexuali. Si aproape toti au afacerile lor. Machidonii nu slugaresc la multinationale.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!