Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Gladiatorii de la Rezist sunt tari in gura ca meduza

Gladiatorii de la Rezist sunt tari in gura ca meduza

Autor:

Mai multe, razlete.

 

1. Duminica seara, bouchon de circulatie in Mamaia. O ora si cinci minute de la Summerland la Satul de Vacanta – sapte kilometri. Multa lume filma, cu telefoanele. Imaginile pot fi folosite si de trubadurii catuselor. Cu urmatoarele titluri apocaliptice: “Diaspora se inghesuie la Nadlac, ca sa ne scape de coruptie” si “Gladiatorii de la Rezist vor sa intre in Piata Victoriei”. In bouchonul din Mamaia cel mai greu reactionau soferii masinilor cu numere de Sibiu. A urmat un “lung prilej de vorbe si de ipoteze.” “Asa sunt sibienii, mai impotmoliti la cap? Sau poate ca sibienii veniti la Mamaia nu s-au meditat cu cine trebuie. Meditatorul de vacante e detasat la Cotroceni.” Apropo de trafic. Ii rog si eu ceva pe gladiatorii de la Rezist, care sunt tari in gura ca meduza si halesc orice – vrajeli despre anticoruptie, gaze, apa tasnita din tun. In august, traficul e lejer prin Bucuresti. Stimati domni care va legitimati cu masca de gaze, ar fi uman sa nu blocati centrul Capitalei, marti si miercuri, cu prostiile voastre, ca oamenii seriosi mai au una, alta de rezolvat si pe urma pleaca la Mare, in minivacanta de Sfanta Maria!

2. Acum sau la inceputul lui septembrie, Dragnea va pica, sunt sigur. Asta va insemna faramitarea PSD la varf, dar in teritoriu nu se va schimba nimic. Primarii si consilierii pesedisti din orasele mici si din sate sunt proiectii fidele ale taranului roman – prost de bubuie, dar viclean. Pentru ei nu exista “pentru tara, pentru maine.” Ei stiu “pentru mine, azi.” Du-te, Dragnea, du-te, ca sa-i gasim un serviciu lui Ciolos! Bruxellezul Dacian n-a riscat in viata lui. E un bugetar de sapte stele, un Burj al Arab al banului public. A lucrat doar la stat, straluceste managerial printre stelele UE si stelele ce cad pe umeri (nu pe ai lui, asa, in general), dar ne invata cum e capitalismul. Haideti, repede, repede, sa-l repunem premier pe Ciolos! Grabiti-va, ca sa nu pierdem aceasta capacitate! Iute, iute, ca iese copilul la pensie! A muncit mult propagandistul bruxellez. Va lua usor doua sute de milioane vechi pe luna.

3. Se spune ca Viorica Dancila e cam ingramadita. Eroare! E foarte ingramadita. In contrabalanta vin cu un intelectual. Cristian Diaconescu. Ministru de externe, om subtire. Vineri era la Realitatea TV. La 20.19 a zis ca “Dupa Siria, suntem a doua natiune din care fug romanii.” La 20.22 a fost si mai bun. “Daca as fi facut parte dintr-un asemenea guvern (Dancila, n.m.), nu mai eram ministru de externe.” In topul meu, Diaconescu prinde greu podiumul. Pe primul loc e anchetatoarea de plagiate Emilia Sercan. Cadru universitar. 16 august 2017, pe facebook. “Ma amuz teribil cum unele publicatii din mainstream (in traducere, sa facem fite cand suntem inteligente de ne cracanam singure, ca nu ne mai cracaneaza nimeni, n.m.) cu pretentii cat casa cand vine vorba de DEONTOLOGIE PROFESIONALA…” Pleonasm de clasa a doua! Chiar si cadrele universitare au mentori. Se pare ca Emilia Sercan a fost marcata de personalitatea doamnei Maria Grapini.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!