Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Generatia Bot

Generatia Bot

Autor:

Cand am scris articolul “Pizdificarea barbatului” (cautati-l, e foarte instructiv!) am fost copil cuminte. S-a ajuns deja la Mistificarea Statuilor. Intre Istorie si Isterie sta o singura litera. Doar n-o sa ne luam acum dintr-o litera.

 

Malin Bot s-a dus la Chisinau si s-a pozat langa statuia lui Maxim Gorki. Cu mana indreptata spre mustata scriitorului, bineinteles. Si deasupra fotografiei istorice (titanii intre ei, na!), Bot a postat, triumfator: “I-am aratat degetul lui Stalin, la Chisinau”. Bravo, tefeloaza mica! Tefeloaza gandeste cu ce rimeaza. Daca va ajunge langa statuia lui Romain Rolland, va scrie “Sa-ti fie rusine, Maria Antoaneta!” Langa Nikos Kazantzakis va urla “Te bat de-ti suna mucii-n cap, Ahile! Aaaa, scuze, tu erai, Ulise?” Iar pe Panait Istrati il va lua la sigur. “Tot un nenorocit ai ramas, Pacepa!”

Saracul Gorki! Viata lui a fost o fuga “de la un dogmatism la altul”, cum scria un critic, dar uite ca acest chin al lui continua si azi. Ma gandesc la Gorki, pe Insula Capri. Sau la Istrati, la Nisa, unde a incercat sa se sinucida, scriindu-i inainte lui Romain Rolland “am fost arestat de patru ori pentru ca am incercat sa-mi castig painea (ca fotograf pe Promenade des Anglais, n.m.). Plec fara sa va pastrez suparare.” Gorki si Istrati n-au dus-o usor departe de popoarele lor, dar cea mai buna viata au avut-o printre straini. Nu e niciun paradox. E un fel de definitie a Rusiei si a Balcanilor.

“De la un dogmatism la altul” ajungem pana azi. Ce a facut Malin Bot e nimic. Va fi si mai rau. Bot s-a nascut inainte de Era Calculatoarelor, Bot e un precursor al Generatiei Bot, care trebuie sa-i poarte, cu cinste, numele. Geme internetul de enormitati de la bacaulareat. Preiau si eu cateva nestemate de la cei care se vor ingriji de pensia mea. Le multumesc, am toata increderea in ei. Citeste, Bot, citeste si tu ceva! Profesorul Bot – strivit de colosalii sai urmasi! “Inima este cel mai important organ genital al omului.” “Cu ajutorul cainelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede zacamintele sotului.”. “Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.” “Manole a pus-o pe Ana la zid si a inceput sa o lucreze.” “Eminescu este trist pentru ca nu a reusit nimic in viata.” Coreeeeect! Prima data (nu maine, azi) cand voi trece pe langa statuia lui Eminescu, de la Ateneul Roman, voi striga “cum de-ai umblat netuns pe aici, ratatule, si nu te-au prins minerii?”  Voi incheia cu o perla care li se potriveste bugetarilor milionari Iohannis si Dragnea. “Imparatul avea o gradina si in fund un mar”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!