Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Gabi Firea si Regele Mihai

Gabi Firea si Regele Mihai

Autor:
 Sa ramana Cosette fara baterie la telefon, daca va mint! Doar Gabi Firea le face concurenta – si inca una loiala, parte-n parte – comicilor din USR.
Realizarile Gabitei sunt imense si merita rememorate. Fosta Imparateasa din Voluntari, actualmente Albinuta de Bucuresti, a fost intriganta – sefa la Antene. S-a izmenit, ca-i permitea si varsta, la tocsoaie de divertisment ale trustului, alaturi de fostul navigator Pandele, acest catarg matrimonial ce ii strabate apele dulci ale iubirii. A condus un ziar financiar care ar fi avut succes, daca l-ar fi citit macar cei injurati acolo. Dupa atatea realizari, femeia de succes Gabita a fost aleasa primareasa peste Bucuresti. Ultimele idei geniale: mitingul taximetristilor impotriva Uber si transformarea Nordului Capitalei intr-un fel de Districtul Regele Mihai.
Problema taximetristilor o expediez iute. Nu, nu ma veti vedea pe mine aparand noile tehnologii si plata cu cardul. Cand m-a invitat un prieten la ziua lui si mi-a zis sa caut adresa cu ajutorul Waze, i-am multumit in felul meu (un mesaj cu bogat continut obstetric) si am ramas acasa. Dar nu cumva mitingul anti – Uber are legatura cu faptul ca licentele de taximetrie nu prea mai sunt cautate? Pacat, mare pacat, fiindca am inteles ca bateau spre 7000 de euro. A scazut pretul in Bucuresti si, mai ales, in Ilfov?
Cu Regele Mihai, problema e mai serioasa. La mijlocul distantei dintre Arcul de Triumf si Piata Victoriei, in diagonala cu Restaurantul Doina, se afla Piateta Regelui Mihai. Regele a fost un om de bun-simt, ii ajunge. Lasandu-se prada emotiilor de moment si  calculelor electorale (proaste), Gabi a incercat sa profite de succesul funerar al Regelui. Scuzati exprimarea! Firea  vrea sa schimbe numele unei bucati din Bulevardul Kiseleff si chiar numele Parcului Herastrau in “Regele Mihai”. Repet, Regele  Mihai nu a fost vreun Stalin, nu are nevoie ca parcurile sau orasele (cazul Brasovului) sa-i poarte numele. Gabi, daca Eminescu si Carol Intai ar putea sa coboare de pe socluri,  probabil ca ar depune si ei contestatii la primarie. Si astia nu le-ar retrage, ca nu semanau cu Nicusor Dan.  Dar pe eroul national al romanilor, Constantin Brancoveanu, de ce-l nedreptatesti, Gabi? Ce ti-ai zis? De fapt, ce ti-ai fi zis, daca ti se zbatea ceva sub coafura? “Brancoveanu a fost martir crestin, ctitor, dar ctitor pe bune, patriot si princepe al culturii – e clar, n-are rost sa ma pun rau cu multinationalele si neomarxistii atei!”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!