Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Gabi Firea sau ce intelege Floarea de bazar prin Micul Paris

Gabi Firea sau ce intelege Floarea de bazar prin Micul Paris

Autor:

Intr-un oras tentacular precum Bucuresti, deratizarea e la fel de importanta ca instalatiile de apa si caldura.

 

Pentru foarte multi primari, deratizarea a insemnat o afacere. N-as vrea sa cred ca gratioasa doamna Firea gandeste la fel, desi faptele o cam asaza pe drumul predecesorilor. In Bucuresti actioneaza cateva zeci, poate sute de firme de starpit scarbosenii. Acestor societati le-au expirat autorizatiile in august. In acest moment, daca mareata noastra Capitala ar fi invadata de sobolani, orice interventie a firmelor de deratizare ar fi ilegala. Astfel, Bucuresti ar deveni cu adevarat Micul Paris, cu o intarziere de 300 de ani. Sau doar cu vreo 150, ca si in atenansele de la Luvru au intrat sobolanii, pe vremea Comunei din Paris. Cererile de prelungire a autorizatiilor sunt depuse, dar nu au primit raspuns. Pretul unei autorizatii este ridicol, 700 de lei, deci nu asta-i miza. Stiti care ar putea fi motivul pentru care Primaria intarzie sa dea autorizatiile? Initiatii in sobolanime financiara presupun ca doamna Firea vrea sa centralizeze deratizarea. S-o ofere unor mamuti (doi, maximum trei), care sa administreze zonele ce aduc bani multi, iar firimiturile sa le redistribuie. Nu te joci cu Gabita corporatista! Asta-i modelul “de maine mancati toti de la MegaImage, daca tot n-a apucat Ceausescu sa bage Circul Foamei – cantinele colective!”

Sa nu fiu rau, insa, pentru ca Firea are si merite. A mai dat 25000 de vouchere pentru biciclete, sa traiasca barosanca! Strazile sunt inguste si neasfaltate, insa o peizanca transforma Bucurestiul in velodrom! Cu biciclistii care au intre 10 si 25, chiar 35 de ani, n-am nimic, nu vorbim aceeasi limba. Dar pentru magarii intre 40 si 60 de ani nu manifest ingaduinta. Ba, ba, magarilor reumatici si in trend, daca tot transpirati pe carosabil, respectati regulile soferilor! Nu-i normal ca in marile intersectii sa fiti si pietoni, si soferi, sa ne loviti si oglinzile laterale! Sa luam Arcul de Triumf, ca tot am amintit de Paris. Cand veniti dinspre Casa Scanteii si vreti sa ajungeti in Herastrau, ca sa navaliti cu rotile peste copii, intepeniti la semaforul din fata Arcului, cand e rosu! Intepeniti! Cand se pune verde, ocoliti Monumentul, acordati prioritate dupa ce cotiti la stanga si tot asa, daca vreti sa fiti respectati in trafic! Dar voi, ce faceti voi ? Sariti de pe seile care va scarpina in zonele intime, luati biclele in spinare si tup – tup – tup pe trecerea de pietoni!

Desi au alta orientare politica, multi dintre biciclozaurii corporatisti si homomarxisti s-au imbogatit ca doamna Firea. Si sunt la fel de inculti ca ea. Cand trebuie oferit un exemplu de prost-gust, se umple feisbucul cu poza Gabitei, alaturi de Pandele, in sufrageria lor oribila, cu piese eclectice, o combinatie de Obor si salon de vrajitoare. De la Pandele mai aveam asteptari, fiindca a umblat prin toata lumea. Din pacate, marinarul a inteles doar bazarul. In consecinta, s-a insurat cu o floare de bazar. Chiar daca au casele mai aerisite, parvenitii de dreapta sunt la acelasi nivel cultural. Degeaba se organizeaza expozitii de pictura, in Bucuresti. Prostii nu investesc in arta. Daca societatea nu va scapa (si nu va scapa) de corporatism si de roboteii care platesc cu cardul un iaurt, la MegaImage, Andreescu si Luchian vor ajunge in 10 ani la 1000 de euro tabloul. Arivistii de azi sunt exact ca activistii de mana a treia din comunism, care-si puneau pe peretele central din sufragerie un fototapet cu o cascada. Spre deosebire de comunistii de mana intai, care si-au facut pinacoteci, parvenitii care parlesc romgleza cheama acasa cate un pictor de gang, il platesc pe zugravul kitschoman cu 300 de euro si ii zic “ia sa-mi faci tu pe peretele din living, lat de 10 – 15 metri, un cal! Sau o poienita cu un foisor in mijoc si pe nevasta-mea, bandu-si cafeaua acolo!”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!