Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Gabi Firea Meseriasa, Gabi Firea prim-ministru

Gabi Firea Meseriasa, Gabi Firea prim-ministru

Autor:

E o snoava veche, veche despre o martoaga. Pe vremea lui Ceausescu, martoaga a fost inlocuita cu o Dacie rablagita. Si-a dus romanul martoaga (Dacia) obosita la targ. Cand il intreba cineva ce poate si cat costa martoaga, proprietarul raspundea: “e vai de steaua ei, de abia se taraste, iti cer trei lei pe ea, dar nu merita!” Cumparatorul se mira. “De ce ai mai adus-o la targ, daca nu vrei s-o vinzi?” “Ca s-o fac de cacat.”

 

De-aia pune si Dragnea premieri. Ca sa-i faca de pesedeu, sa-i maroneasca de tot pesedeul din lume si ca sa dea satisfactie Bruxelles-ului si securistilor in fata carora tremura. Pacat, fiindca Grindeanu si Tudose au fost doi premieri astrali. Le cadeau stelele de pe umeri. Daca tot se incurca in premieri instelati, atunci il sfatuiesc pe Dragnea sa-l puna pe cosmonautul Mihaelei Radulescu. Omul a ajuns departe, departe in Univers. A vazut toata Calea Lactee, cand si-a pus Mihaela silicoane noi. Daca tot avem Domn (presedinte) strain, pe sasul elocvent ca un Trabant, de ce sa nu punem  si premier strain? Parasutistul austriac mi se pare foarte potrivit, mai ales ca toti taranii, din PSD si nu numai, se inghesuie la schi in Austria. Si pe Mihaela o ungem – de fapt o va unge individul amfibiu si vascos Dragnea – pe post de Doamna Chiajna. Cand vorbim despre femeile puternice ale Romaniei, ne oprim la Regina Maria, Elena Lupescu, Elena Ceausescu si o umflam la categoria asta si pe Elena Udrea. Nu, cea mai puternica romanca a fost Doamna Chiajna, supranumita Regina Bacsisului. Nepoata, sotie, mama, bunica si sora de voievozi. Timp de 43 de ani, cu ajutorul pungilor cu galbeni, Chiajna i-a inscaunat pe tronul Principatelor pe toti barbatii din familia ei. Adversarii baietilor din neamul Chiajnei o sfarseau nasol. Ion Voda cel Cumplit a fost legat de patru camile si sfartecat. Petru Cercel a fost aruncat in Bosfor. Cand a suparat-o Dimitrie, fratele lui Despot Voda, Chiajna “l-a supus la cazne fioroase. Capatana lui a ornat masa ospatului dat in cinstea victoriei de doamna care l-a suduit cu furie si a scuipat obrazul insangerat.” Informatiile le-am prins citindu-l pe Paul Morand (“Bucuresti”), care le-a imprumutat de la Iorga si Xenopol, care le-au furgasit de la cronicari (Miron Costin, Grigore Ureche) si tot asa, ca toata lumea trebuie sa ciordeasca de undeva, in tara asta. Cu Grigore Ureche n-am fost pe felie, dar cu istoricul V.A. Urechia eram aproape la catarama. In tinerete, aveam un prieten, scriitor, care era si profesor de romana, la un liceu. A scos la tabla o fata, pe care o chema Gina si i-a zis “esti atat de frumoasa, ca nici nu ma intereseaza numele tau de familie. Gina, Gina, ai auzit de V.A. Urechia? Ti-ar placea sa te cheme V.A.Gina?”

Fara nicio ironie, in acest moment cel mai reusit premier pesedist ar fi o doamna. O femeie destoinica. Gabi Firea. Unde pune ea mana, creste. Nu degeaba, in lumea politica i se spune Gabi Meseriasa. Mugur Isarescu, Mihai Fifor si alti barbati de Stat care au avut onoarea sa colaboreze cu Gabi Meseriasa pot depune marturie despre abilitatile ei.

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!