Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » FRF, un Bumbesti-Livezeni corporatist

FRF, un Bumbesti-Livezeni corporatist

Autor:

Avancronica meciului cu Danemarca incape intr-o fraza. “Cand l-am vazut prima data pe Daum, antrenorul nationalei, am crezut ca si-a lasat Andreea Pora mustata” (Dan Dumitrescu). Important e cum se distruge fotbalul in spatele si deasupra selectionerului care a scapat de somaj, in Romania. Impreuna cu familia. Fiindca si-a angajat si fiul la FRF.

 

1. Ciurli Burli de la Federatie a impachetat muscatorii de goange din presa ca el ar fi “presedintele Grupului de lucru UEFA-UE”. Intrebati-i pe Lupescu si pe Ceferin, presedintele UEFA, ce inseamna fantoma asta! Va rog, ziaricilor, sunati-i! Nu vor sti sa raspunda. “UEFA-UE” suna ca Bumbesti-Livezeni, pare o brigada de simulare a muncii, pe care a infiintat-o Vasile Dancu.

2. Tot grupuri de lucru sunt cluburile diversioniste si de divertisment (vreo 50) pe care le-a inventat conducerea FRF, ca sa fie votat Ciurli Burli si la anul. Aceste plosnite fotbalistice au sedii in scari de bloc si nu pot sa adune 11 jucatori. Grup de lucru, dar fantezist-erotic, a fost si ansamblul de folcloriste care primea flori, in tribuna, de la fotbalistii echipei nationale, la reunirea pentru jocul cu Danemarca. Pe urma s-a coborat pe teren. Intre jucatori si codanele suite pe crampoane s-au facut schimburi de mingi. Si de secretii. Ca baietii erau galanti, pupau cazmalele bine manichiurate si sunca fardata din obrajii fotbalizdelor. Ciurli Burli, un adevarat grup de lucru UEFA-UE este fotbalul mixt! Iti dau primul “11”! Un surdo-mut, o securista, un corporatist, un homosexual, un nefumator, o virgina, un rocker, un deontolog, un membru USR, un caine si bona filipineza a lui Vanghelie.

3. Se spune ca programele alea europene, in romgleza de polistiren, le face secretarul general al FRF, unul Visan. A recunoscut cu mandrie ca n-a vazut un meci de fotbal in viata lui. Daca mingea ar fi plina cu excremente si ar ajunge la el, Visan ar calca pe ea si ar umple onoratul public de pistrui. Dar omul e desteeeeeept, e bazat, e superior! O discutie cu enciclopedicul de team building incepe de la diagramele din ceramica etrusca si sfarseste, dupa ore intregi, cu litografia pe calcar. Pe dracu’! Se aude ca Visan ar fi fost un fel de consilier, ca a mosmondit programe si pentru Monica Macovei. E adevarat sau nu? Ca sa nu planeze suspiciuni, sa fim transparenti, mai, tovarasi!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!