Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » FRF + Ministerul de Externe = Love

FRF + Ministerul de Externe = Love

Autor:

Credeam ca domnisorul presedinte al FRF e mai destept ca in 2014, cand incerca sa epateze cu “sustenabil”, “predictibil” si alte nestemate din limba de rumegus bruxellez. Din fericire (pentru mine), Ciurli Burli e acelasi din vremea in care voia sa o aduca directoare la nu stiu ce departament pe o corporatista din Cehia. Sugareta Belinearpulova mi se pare ca se numeste specialista. In ultimele doua – trei saptamani, Mitrea Cocor cu wireless a fost mai creativ decat paispe robotei de multinationala.

 

1. Ciurli Burli a organizat un concurs de eseuri pentru tocilarii care iubesc trosbalul. Vorba vine “eseuri”, a fost o sezatoare unde niste greieri bortosi cu picioare ca niste pedale si adolescenta neincheiata au insailat compuneri bucolice, dulcegarii de teambuilding la iarba verde. Cei mai buni 25 de poetastri pasunisti au fost dusi, pe banii fotbalului romanesc, la Mogosoaia, pentru a continua “Atelierele Harniciei”, in varianta neopioniereasca. Ei au misiunea de a raspandi invataturile fotbalului amator, chiar veleitar, de la Dorohoi pana la Strehaia sau Bumbesti-Livezeni. FRF n-are nevoie de Parcalab, Balaci sau Cartu, ci de predicatori utecisti.

2. Arena Nationala a redevenit baza de pregatire pentru manifestatiile ceausiste, inchinate insurectiei de la 23 August. Programul fantezisto-hapciupalitic, initiat tot de Ciurli Burli, ” Ulita Copilariei”, “Iarna pe ulita”, “Ulita ceha” – mi-am adus aminte, versiunea corecta e “Transforma ulita in stadion!” – a fost nimic in comparatie cu “Podul Spionilor” la FRF, dar fara Tom Hanks. Ciurli Burli se crede un mic Kissinger, desi are un sfert din mintea lui Mircea Geoana. In urma cu vreo doua saptamani s-a jucat – insist, pe Arena Nationala – finala campionatului M.A.E. Directia intii cu Directia a doua sau Directia Consulara cu Directia Tehnica, nu ma impiedic eu de titulaturi. Singurii spectatori – angajatii federatiei. Plus James Bond si “Pistruiatul”. Alaltaieri, s-au intilnit, in aplauzele bonelor filipineze, Echipa masculina a Corpului diplomatic cu Nationala de fotbal feminin a Romaniei. Au batut James Bonzii, cu 8-4. Astept si partida dintre ANAF si o selectionata de gay si biciclisti de Calea Victoriei. Am o curiozitate. In nationala noastra de fotbal feminin a fost varf de atac Mata Hari? Daca pe mama vreunui angajat din FRF o cheama Henrieta sau Hariclea si e alintata Hari, ii prezint scuze, n-am vrut s-o jignesc.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!