Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Finul lui Iohannis, campion de tenis la peretel

Finul lui Iohannis, campion de tenis la peretel

Autor:

Salamul trandafiriu care se usuca la Cotroceni are un fin. Baiatul de casa se ocupa, printre altele, de fericirea (sportiva, totul e un sport) primei doamne.

 

Pe finul lui Iohannis il cheama Vecerdea. Zice ca-i antrenor de tenis. Crede ca a fost si jucator. Cea mai grea partida a avut-o cand a intalnit peretele. A pierdut la tie-break, fiindca a trimis mingea de meci (a adversarului, a peretelui, normal), cu un forehand periculos, sub fileul facut cu creta. Gloriosul esec si l-a savurat smardoindu-se cu tatal unei fetite, la un turneu de junioare. Pe baza acestor uluitoare performante, campionul care a cunoscut zgura marca Roland Garros la televizor vrea sa fie presedintele Federatiei Romane de Tenis.

Romania a avut si ea niste tenismeni si jucatoare de tenis. Ziaricii spun “tenismene”, desi “man” inseamna barbat, in engleza. Cu umbrele, dar mai ales cu luminile lor, acesti sportivi se numesc Nastase, Virginia Ruzici, Tiriac (nu pot sa-l sufar, dar e mare), Halep, Tecau, Ruxandra Dragomir (cand era fara Udrea a jucat un “sfert” la Roland Garros), Dinu Pescariu. Doua vorbe despre ultimul. Pentru rigoare, pentru presa. Clubul Sportiv Dinu Pescariu este creatia lui Dinu Pescariu tatal, nu a lui Dinu Pescariu fiul. Dinu Pescariu senior a construit cel mai frumos Sport&Spa din Bucuresti, dar l-a construit si pe Dinu Pescariu junior, care l-a invins pe John McEnroe.

Sa revenim, insa, la iscusitul Vecerdea. Si sa incheiem cu el. Si sportul politizat ar trebui sa se incheie. Vecerdea, am auzit ca ai casa in Palm Beach! Adevarul e ca ai castigat mult din tenis! I-ai rupt cu bataia pe Borg si Federer, le-ai luat numai seturi la zero! Sau poate ca te-ai imbogatit din antrenorat. La Sibiu vin sa se pregateasca toti regii din Grand Slam. Nadal si surorile Williams n-au loc pe terenul central, fiindca isi exerseaza serviciul doi titani. Pic si Poc. Vor avea meci de dublu cu sasul elocvent ca un Trabant si ravasitoarea Carmen, o pustoaica in varsta de 60 de anisori.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!