Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Farul Constanta, nu distrugeti Farul Constanta!

Farul Constanta, nu distrugeti Farul Constanta!

Autor:

Povestea nu-i incredibila, dar are detalii care o fac asa. Este despre Farul Constanta, despre echipa unor Antonescu si Tufan, despre Sever (noua goluri direct din corner, trei intr-un singur meci, impotriva campioanei Romaniei, Petrolul Ploiesti, din 1956) si Aurica Radulescu, un bijutier al mingii care s-a prapadit tanar, in gara Hanovra. Farul e echipa  lui Fane Petcu. Despre Hagi nici nu mai amintesc.

 

Farul a promovat, pe hartie si pe teren a promovat in Divizia a doua. Performanta nu e ceva extraordinar, tinand cont ca Farul reprezinta Dobrogea, adica vreo 700000 de locuitori. Ca tot ce-i romanesc, Farul a trecut printr-o istorie juridica aparte, nu voi insista pe tema. Cert e ca niste suporteri au (re)formulat o echipa, cu numele Farul. Pana aici sunt admirabili. De acum incepe spectacolul! Cand erau in Liga treia, Primaria le-a dat 500000 de euro. Acesti bani i-au administrat, foarte bine, fara indoiala, entuziastii din galerie, aflati in pauze de slujbe. Nu au servicii, munca nu-i obligatorie. Ingeniosi fiind, baietii au inceput sa-si angajeze gagicile (ca amante e mult spus), dar nu pe post de secretare. Adica pe salarii fixe si atat. Le-au pus sefe, ditamai sefele cu aprovizionarea, le-au dat bani pe maini (pe manichiuri). S-au folosit si de antrenorul Petre Grigoras (fost fotbalist la Steaua si antrenor cu performante in Liga intai). Prin oras se zice ca reusitii patroni din galerie aveau idei de genul “nea Petre, haideti sa aducem un fotbalist cu un contract de 5000, ca ne intoarce 2000!” sau “nea Petre, de ce sa nu bagam si noi un 1 la pauza si 2 la final?” Grigoras nu a acceptat si se spune ca l-ar fi anuntat pe primarul Constantei. Pacat, a stricat ideea unor gentlemeni care intrau in vestiar fumand. Erau nervosi. Am auzit ca, intr-o clipa de inspiratie, au facut si gratar, dar n-am inteles daca pe gazon sau chiar in vestiar.

Cu astfel de manageri talentati, Farul a ajuns in faliment, dar nu metaforic, ci pe acte. A salvat-o sau incearca sa o salveze Ciprian Marica. “Dar ce cauta un bucurestean in orasul nostru?” Nu v-ati saturat de patriotismul asta local? Asa l-ati prigonit si pe cel mai proeminent constantean, pe Hagi. Marica a cumparat marca Farul, inregistrata la OSIM, palmaresul si culorile. 41500 de euro plus TVA, adica 50000 pentru echipa istorica a Dobrogei, de care  constantenii si-au  batut joc. Omul a dat banii, insa ceea ce se cheama  aiuristic SSC (Suporteri Spirit Constanta – mare talent a fost Ovidiu!) apartine unor artisti fara serviciu. Da, exact, trei maestri fara serviciu detin SSC. Nici dumnealor, nici Primaria nu au bani sa tina un brand al orasului. Si daca nu vor inscrie Farul pana pe 15 iulie, Constanta va pierde locul din Liga a doua. Va promova locul doi din Liga a treia.

In loc sa-si ajute echipa, constantenii prefera sa fie sefi peste o virtualitate. Si sa spuna idiotenii prin cafenele. Va garantez eu ca Marica nu are intentii imobiliare pe stadionul Farul. Daca vrea blocuri, le face in Bucuresti. Le-a facut deja.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!