Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » “Evenimentul Zilei” a aparut cu sprijinul lui Soros

“Evenimentul Zilei” a aparut cu sprijinul lui Soros

Autor:

In “Naţional” de luni, Tache a scris despre apariţia unui “Departament Zero”, alcatuit din iniţiaţi ai Sistemului, care ar avea o abordare patriotica, incercand sa impuna modelul din Polonia. “Departamentul Zero” se doreşte o replica la sorosişti. Vestea buna e ca “Departamentul Zero” nu ar fi un UNPR vopsit.

 

Cele mai mari beneficii nu i le-au adus lui Soros stipendiaţii sai, ci cei care au demonizat soroşismul. Intr-o lume in care politica inseamna ceva intre balet şi vanatoare prin padurea Serviciilor, Soros s-a impus prin piruete ideologice şi printr-un subtil braconaj cultural. Am citit ca 21000 de intelectuali romani se regasesc pe listele lui Soros. Nu i-a racolat prin metode specifice, nu i-a luat cu japca, nimic din toate astea. I-a “finanţat onorabil”, cum susţin ei şi au dreptate. Soros n-a stipendiat doar salamandrele oengiste de teapa celor aparute dupa focul de la Colectiv. Din 1990 incoace, foarte mulţi studenţi, ziarişti, scriitori, arhitecţi, pictori au primit burse care i-au ajutat in devenirea profesionala. Şi nu le-a cerut nimic. Dar ei nu au uitat. Şi nu atat banii au fost importanţi, cat faptul ca a existat cineva care i-a preţuit. Pe intelectual il corupi prin prestigiu. A trecut vremea. Aceşti 21000 de oameni şi-au facut familii. Adica au mai construit o generaţie care ii e recunoscatoare batranului genial, ca Soros e genial. Sa nu uitam ca foarte multe proiecte culturale s-au transformat in edificii culturale datorita lui Soros, care a ştiut sa profite de incremenirea Statului.

Interesant mi se pare cum a intrat Soros in Romania. Prin Sandra Pralong. O femeie frumoasa, inteligenta, nu prea culta (vorbeşte limba McDonald’s cu virtuţi de abţibild corporatist), dar oportunista şi nu-i nimic rau in asta. Academicianul Eugen Mihaescu poveşteste, in cartea “Intre Linii”, cum a cunoscut-o pe dezinvolta doamna Pralong. Rezum. “O ştiam de cand era adolescenta şi locuia la Lausanne, in Elveţia. Pe urma s-a angajat la revista Newsweek.” In ultimii ani ai lui Ceauşescu, “am incercat sa o atrag in lupta impotriva dictatorului. Mi-a spus ca este foarte ocupata şi nu are timp sa se intereseze de ce se intampla in ţara. Dar a aparut pe 22 decembrie, la manifestaţiile de la New York. In ajunul Craciunului, mi-a spus ca se va duce cat de curand in Romania, fiindca a aflat ca <<la Timişoara, securiştii sunt vanaţi sau reţinuţi, torturaţi şi batjocoriţi. Trebuie sa vegheze totuşi cineva ca drepturile lor sa fie respectate şi sa organizam ieşirea lor din ţara catre Scandinavia>>”. Uuuuhaaaa! Dupa cateva saptamani sau luni, Sandra Pralong a venit in Romania ca reprezentanta a lui Soros.

Am o ştire şi pentru cei care susţin ca Soros e o fantoma supralicitata. Ca sa terminam cu poezelele, va anunţ ca “Evenimentul Zilei” s-a lansat cu sprijinul lui Soros. In 1992, Trustul Expres avea publicaţiile  “Expres” (marele saptamanal din 1990 mergea slabuţ), “Expres Magazin” (mergea bine) şi “Infractorul” (mergea excelent). “Evenimentul Zilei” a aparut cu banii de la “Infractorul” şi de la Soros. Pentru a fi tiparit, “Evenimentul Zilei” consuma pana la 22 de tone de hartie pe seara. Primele 200 de tone de hartie de la Letea au fost platite de Fundaţia Soros.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!