Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Escroc si “om exceptional, exceptional prin toate dimensiunile sale exceptionale”

Escroc si “om exceptional, exceptional prin toate dimensiunile sale exceptionale”

Autor:

Mecena si brigand, poet si puscarias, rege si bufon al lumii culturale, patron de presa si anarhist, sustinator material al actritelor din epoca si “pederast” (eu refuz sa cred mizeriile contemporanilor sai), colectionar de arta si patriot cu origini aromane (ca Dimitrie Paciurea si Ion Pacea), Alexandru Bogdan Pitesti a fost o figura cum nu are Romania de azi.

 

Dusmanul sau politic I.G. Duca l-a descris drept “cel mai mare escroc al Romaniei, Bogdan Pitesti, cunoscutul sibarit si amator de tablouri, pe care spiritul sarcastic al multimii il poreclise atat de bine Bogdan Ciupesti, razbuna si salva in forma cea mai lapidara onoarea nationala”. In urma “omului exceptional, exceptional prin toate dimensiunile sale exceptionale” (Tudor Arghezi) a ramas un folclor copios. Inainte de a ajunge unde ma intereseaza, la colosalul Bogdan Pitesti pus in artificial pandant cu tinerii frumosi si liberi de azi (niste nulitati), vin cu o intamplare de incalzire. Intrebat de sculptorul Oscar Han daca poate sa-i acorde un imprumut lui Tonitza, cinicul Bogdan Pitesti a raspuns: “Mon cher, pot sa-l imprumut, dar eu nu imprumut un om care nu cere direct. Caci eu, cand am avut nevoie de un ban, am cerut si daca n-am izbutit sa-l obtin, l-am furat. Banul nu poti sa-l ai fara efort.” Mosierul de la Vlaici povestea cu mandrie ca a fost arestat de 44 de ori!

In timpul Primului Razboi Mondial, Bogdan Pitesti a luat spaga, prin intermediul unui consortiu german, de la ministrul de Finante Erzberger, ca sa-i sustina pe nemti in ziarul sau, “Seara”. Redactor sef la “Seara” era Arghezi, iar printre colaboratorii publicatiei se numarau Slavici, Vinea, Gala Galaction, N.D.Cocea, B. Fundoianu. Pontiful escrocilor din Romania le-a luat banii nemtilor, dar n-a facut nimic pentru ei. Ca sa se razbune, l-au arestat pentru o afacere incalcita, legata de un santaj al bancherului Aristide Blank. La proces, Bogdan Pitesti i-a transmis ministrului de Finante al Germaniei “da, domnule, sunt un escroc, dar as vrea sa stiu ce v-ati inchipuit cand ati intreprins actiunea dumneavoastra de coruptie? Ati crezut ca veti cumpara oameni cinstiti?”. FASCINANTUL BOGDAN PITESTI A FOST CONDAMNAT LA UN AN DE INCHISOARE PENTRU SANTAJ, A FACUT NOUA LUNI SI I S-A PERMIS SA AIBA IN CELULA UN TABLOU DE PALLADY – NUD CU FLOARE DE LOTUS. Asta se intampla in urma cu 100 de ani, prostoboilor de pe Facebook, care vreti sa exterminati oamenii din inchisori! Daca doriti sa cititi despre Bogdan Pitesti, cautati “Colectionarul Mecena Alexandru Bogdan Pitesti” de Petre Oprea, “Dalti si pensule” de Oscar Han, “Portrete si amintiri” de Victor Eftimiu. Pe Facebook nu gasiti nimic, neopropagandistilor, corporatistilor, oengistilor, dar va ajut si pe voi! Poate macar la filme va uitati. In “Restul e tacere”, de Nae Caranfil, personajul interpretat de Ovidiu Niculescu are multe din Bogdan Pitesti. Si acum, la mitingurile pentru europarlamentare, neoutecistilor, ca stiti si voi doua poezele, sunteti culti! Hai, hai, strigati “coruptia ucide!” si “vin rusii!”. Plin de rusi, nene, plin de rusi, n-ai loc de rusi!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!