Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Eliberarea conditionata, un drept batjocorit in Romania

Eliberarea conditionata, un drept batjocorit in Romania

Autor:

Mi-a parut un pic rau ca am scris in relief despre tinerii care au manifestat in fata Guvernului. Unii chiar sunt tineri frumosi – in traducere, candizi – altii sunt tineri batrani si caraghiosi, altii sunt tineri fara cauza.

 

Au fost si prieteni vechi care mi-au reprosat “tu ai fost, in ’90, in Piata Universitatii. Ce-i cu atitudinea asta, te-ai ticnit?”. Regretele m-au parasit cand am vazut bataile din fata Guvernului. “Le-au provocat galeriile de fotbal”. Serioooos? Si cine a condus galeriile de fotbal? Nu cumva cine i-a condus si pe mineri, in ’90? Eu nu pot sa ies sa strig pentru libertate ca sa se intareasca o parte sau alta a Securitatii. Si de ce as crede ca au fost galeriile de fotbal? Daca as continua cu malitiile de zilele trecute, as scrie ca au fost pionierii USR sau corporatistii. Am un avertisment pentru corporatisti. Nu unul amical, ca nu-i cazul. Nici ironic, desi m-ar tenta. E un gest omenesc. Pentru prima si ultima data va transmit, corporatistilor, ca nu-i bine sa-i jigniti pe condamnatii pentru infractiuni economice, fiindca va veni ANAF si peste voi! CEO – englezul sau norvegianul Alifie- va pleca si veti pica de fraieri. Voi nu sunteti Monica Macovei sau oengistii, voi nu castigati mii de euro pe luna din propaganda. Voi faceti gratuit jocurile altora. O vorba smechereasca zice “voi n-aveti bani sa va tineti puscaria!”. Ca n-aveti economii! Aveti rate bancare. Repet, Doamne-fereste sa vi se intample ceva, ca n-aveti bani sau relatii sa va tineti puscaria!

In afara de legea raspunderii magistratilor (doctorul raspunde, soferul raspunde, ziaristul e chemat in judecata, profesorul e suspendat – asa ca sa raspunda si magistralii magistrati ai patriei!), mai trebuie ridicata o problema, in societate. Eliberarea conditionata. Astept reactia presei, ca de la ONG-urile securiste n-am pretentii. Exista oameni care au platit prejudiciul (stabilit, adesea, urechist), si-au facut fractia de pedeapsa, au toate recomandarile penitenciarului, dar vine cate un judecator si decreteaza “mai stai cinci luni sau opt luni, ca nu te-ai reeducat!”. Toxina asta stalinista cu reeducarea e numai la noi. Daca omul indeplineste conditiile eliberarii si nu e criminal, violator, pedofil, de ce-l batjocoriti, domnule sau doamna judecator? Dumnezeu nu sunteti, ca Dumnezeu nu bate. Si daca nu sunteti Dumnezeu, vreti sa fiti dictator?    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!