Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Educatul Iohannis, profesor cu “servici” la Cotroceni

Educatul Iohannis, profesor cu “servici” la Cotroceni

Autor:

“Stand minimum cinci ani la Cotroceni, profesorii Carmen si Klaus Iohannis ar fi putut face pentru invatamantul romanesc cat Gheorghe Lazar si Spiru Haret la un loc. Invatamantul era tema familiei de profesori Iohannis, nicidecum anticoruptia, ca nu sunt Carmen si Klaus, profesori cu sase case, in masura sa silabiseasca pareri despre anticoruptie. Cu Klaus dormind la Cotroceni si Carmen izmenindu-se la croitoreasa, invatamantul s-a ruinat. In fiecare an, 30.000 – 40.000 de copii se lasa de scoala, in clasa a doua, a treia sau a saptea. Sub profesorii Klaus si Carmen, Romania a ajuns fruntasa in U.E. la abandonul scolar.”

 

Asa am scris, in “National”, pe 19 noiembrie 2018. Am convingerea ca sasul elocvent ca un Trabant n-a citit acel text, ca nu sunt bolnav de mine ca Vadim, care versifica “Bill Clinton, la Casa Alba,/ plange si musca din halba”, iar la sfarsit ii transmitea “Bill, eu tin la tine, dar nu e bine ce faci!”. Ma bucur, insa, ca Iohannis a lansat proiectul “Romania educata.” Da, un proiect, doar un proiect, nici macar o scoala, ci un simplu proiect. Iohannis e bun de pesedist, ar trebui sa-i decontam acest studiu de fezabilitate. Sifonierul sibian fi fost acceptat, insa, si de pedelista sefa a lui Basescu. “Nuti gagica/ rupe parnaica/ departe, in Costa Rica,/ are gratii la fereastra/ combinatoarea maiastra/ plange dupa dumneavoastra” si aici se incheie poezeaua, fiindca lui Basescu nu-i mai vorbeste nimeni cu dumneavoastra, de cand i s-a golit partidul de tinerii frumosi si liberi, pe care Udrea i-a facut parlamentari si europarlamentari, iar ei s-au dovedit recunoscatori. O injura pe Udrea si n-o scot din “corupta”. “Corupto care m-ai facut om!”

Cand Iohannis a atacat, cu viteza melcului cu sase cochilii, tema educatiei, parintii din Romania au simtit erectii patriotice. “Ia uitati-l pe Aron Pumnul, la Cernauti!” Chiar asa, pe romanii din Cernauti cand ii ajuti, Iohannis? Fiindca si tu apartii unei minoritati etnice si ar trebui sa stii mai bine ca noi ce e solidaritatea. Dar pe romanii din Serbia cand ii vei sprijini? Pentru ca sunt mai persecutati decat romanii din Ungaria. E adevarat, ei, romanii din Ungaria, au fost ajutati. De Alexandru Vaida – Voevod, in urma cu 100 de ani. Dar la aromanii din Nordul Greciei cand te vei gandi? Sunt vreo 300.000 acolo. Sigur, aromanii nu sunt minoritate, sunt protoromani, adica formatori ai poporului, dar asta-i alta discutie.

Profesore Iohannis, ma bucur ca te ocupi de scoala, dar mai du-te si tu la o reciclare, ca sa nu mai spui – intr-un discurs despre scoala! – “analfabeti functionali” si “servici”. “Analfabeti functionali” suna ca “eliberati conditionati”. Pe ultimii ii stii. I-a bagat Basescu, iar tu le-ai pus piedici sa iasa.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!