Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Eclipsa de luna si eclipsa propagandei

Eclipsa de luna si eclipsa propagandei

Autor:

Am vazut eclipsa de luna la Costinesti, de langa epava lui Onassis. Pe langa stavrid si hanus, strabunicul fiicei mele (da, are strabunic!) ne-a pus pe masa  si ceatal. Au fost si cateva palamide mici, de-ti venea, vorba pescarilor vechi, sa le pupi, nu sa le mananci.

 

Eclipsa… Cum zice francezul, am vazut si fenomene mai interesante. Si amurguri in forma mai buna. Cu putina ingaduinta de la mine, o lava alburie, apoi sangerie si, in final, verzui – intunecata ca Marea umplea sferturile cadranului din rama cerului. Rama – superioara tabloului. Lava completa “sferturile” pe rand, se deplasa ca acele unui ceasornic.

Amuzant mi s-a parut spectacolul dupa-amiezii de sambata, din Costinesti. Am vazut niste tineri Rezist, de vreo 60 de anisori. Unul dintre ei avea jungle de tatuaje pe brate, batic in cap si o floaca iesita din barbie si lunga pana la piept. Era batran de pe vremea bluesurilor de babardeala cantate de Scorpions – anii ’80, piesele alea m-au ajutat si pe mine, in liceu.  Omul cu floaca sub plisc lupta impotriva coruptiei. Ma gandeam “dom’le, daca io as fi un primar pesedist ciorditor, as combina ceva cu baiatul asta dragut? Dar cine oare s-ar baga la o lucrare cu el?” Imediat mi-am adus aminte de imnul Rezist. Un moldovean agresiv rage ca el face pneumonie de cat sta in strada. Este exact ideologia Rezist. “Fac pneumonie si bag medicii la puscarie.”

Dar sa nu fiu magar (prea multe masini si prea putini magarusi dobrogeni in Costinesti) cu semenii nostri, fiindca risc sa se intoarca  rautatile impotriva mea, cum au patit Andreea Pora si Tismaneanu. La TVR, Pora zicea ca ministrii pesedisti n-au discernamant. Ii dau dreptate. Saptamana trecuta au scos din ei o colectie de enormitati. Pora, in schimb, geme de discernamant. Purta o rochie fara maneci si seducea telespectatorii cu pielea incretita de la subtiori, sa ma scuze gainile! Asta-i dovada ca Pora e propagandista cinstita, nu acoperita. Bravo, pustoaico, nu te lasa!

Tismaneanu – si mai bun. Carmen Dan a extras o nestemata, inca una, din zacamaintele oricum inepuizabile ale prostiei dragniste. Volodea a sanctionat-o. Excelent, pana aici. Dar cum a sanctionat-o? “Incomensurabilitatea cretinismului moral.” Sper ca domnul profesor universitar a incercat sa fie subtil sau a umblat la o parafraza. “Incomensurabilitatea” – un cuvant fortat, pe care e recomandabil sa-l eviti. Dar “cretinismul moral” e o capodopera, tinand cont ca exista si cretinismul imoral, si cretinismul turloaielor.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!