Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Drogurile vin pe Mare, pedofilii cu avionul, bine ca n-avem si autostrazi!

Drogurile vin pe Mare, pedofilii cu avionul, bine ca n-avem si autostrazi!

Autor:

Pe vremuri era bataie la admiterea in Institutul de Marina de la Constanta. Se intra greu si la Liceul de Marina. Azi nu mai intereseaza pe nimeni, fiindca nu mai avem flota. Si, oricum, romanii nu mai erau atrasi de navigatie, pentru ca bisnita a murit, iar marinarii asiatici accepta salarii de doua – trei ori mai mici decat ai nostri. In ultimii ani, smecheria in Dobrogea era sa te faci vames. 300 de candidati pe sapte locuri pentru Constanta si Tulcea. Gata, s-a dus si asta! De cand cu drogurile, e clar ca trebuie sa deschidem urgent o scoala de scafandri de nivel european. Dar cine s-o faca? Tot Hagi? N-avem un Hagi al scafandrilor, asta e. Constanta, orasul nostru maritim, n-a avut si n-are nici echipa de polo.

 

Mai tineti minte expresia “pe timpul lui Ceausescu era ordine in Romania”? Ha, ha, ha, hu, hu, hu, acum se va zice “dom’le, pe timpul lui Mazare era ordine la Constanta!” Faina primeau pensionarii, nu tinerii. Acum iau faina si delfinii. Avea dreptate Remus Cernea cand voia sa le faca buletine. Sa raspunda delfinii in fata procurorilor, daca au cazut pe interceptari! Iar unicul morun pe care nu l-au scos turcii din apele noastre teritoriale s-a cazat strategic in acvariul de la Cazino si le zice prescolarilor, prin geam: “copii, acum mergeti la vitrina unde-i pisica de Mare, fiindca io ies putin in larg, ca am un transport!” Morunul singuratic lucreaza legal, are cartea de munca si alibiul la acvariu.

Drogurile vin pe Mare, pedofilii cu avionul, daca mai aveam si autostrazi, ce ne faceam? Dar daca nu stiti, la Constanta s-ar putea sa facem metrou. Cu doar cateva zile inainte de a fi priponit, fiul domnului Andrei Plesu era preocupat, pe facebook, de Mormantul Hypogeu de la Constanta – un cavou pictat, din anul 300 dupa Christos. Frescele cu simbolistica din perioada crestinismului timpuriu vor fi restaurate cu bani europeni – cateva milioane. Cred ca se va baga si aer conditionat, ca sa stea bine marfa, fiindca oamenii aia din Columbia au muncit si nu-i frumos sa ne batem joc de munca lor. Asa ca putem profita de Mormantul Hypogeu ca sa bagam si metrou, pana in nordul Mamaiei. Ati vazut vreodata Mamaia filmata de sus? E cravata Constantei. De la Hotel Parc pana spre Hanul Piratilor, Mamaia are vreo zece kilometri lungime si maximum 700 – 800 de metri latime, intre Mare si Siutghiol. Se construieste in draci pe ambele maluri, mai ales pe malul Siutghiolului si cred ca “Perla Litoralului Romanesc” se va scufunda inaintea Venetiei. Pe malul Siutghiolului cresc “vile” – asa scrie pe ele, “vile”. Dar unde ati mai vazut vile de 11 etaje? Iar de pe malul Marii s-au scos maslinii salbatici, au disparut si colinele de nisip, care aveau si ele rolul lor. La vara, insa, copiii vor ridica, pe plaja, castele de cocaina. Iar tinerii vor face economii. Cine trage pe nas nu mai are nevoie de mancare. “Luam doza de cocaina si salvam banii de cina!” Cele mai bune fructe de mare – algele cu cocaina.

Despre Vama Veche nu scriu, ca nu ma pricep. Sper, totusi, sa nu ia foc vreo coliba cu stuf, unde se distreaza junii vegetarieni, ca pe urma stiti ce urmeaza.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!