Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Dragut Centenar, misto fasole! La conserva. Romania la conserva

Dragut Centenar, misto fasole! La conserva. Romania la conserva

Autor:

O panarameza mica si adorabila a zis la o televizie de stiri ca a fost un Centenar dragut. “Dragut” este unul dintre adjectivele pe care nu le suporta nici eroismul, nici impostura. Izbutita cu adevarat mi s-a parut formularea lui Nicolae Iliescu. “S-a lasat cam cu mult festivism de camin cultural, dar cu mai putin parastas ca altadata.” Asa e, resursa nationala de jenibil n-a fost epuizata.

 

Din ce am vazut la televizor, cele mai frumoase festivitati au fost la Alba Iulia. Din ce am vazut de la fata locului, nici Constanta nu s-a facut de ras. Cu tanchete, cu tot ce trebuie. Totusi, daca tot ne place patriotismul, nu patrioteala, cred ca tanchetele ar fi fost mai utile pe camp, dar nu in Decembrie, ci in tot restul anului si in tot sudul Romaniei, ca sa apere sistemul de irigatii. Ce piersici, ce pepeni, ce viţa de vie, ce productie de cereale avea Dobrogea! Noi vrem sa primim migranti, dar n-am putut sa-i stapanim pe nomazii nostri, care au distrus sistemul de irigatii.

Supermarketurile au omagiat si ele Centenarul asa cum s-au priceput. O magaoaie din asta de haleala a dat fasole, in parcare. Nu stiu daca gratis sau pe doi lei, dar am aflat un alt amanunt interesant. Fasolea era din conservele care nu s-au vandut. Acesta este respectul multinationalelor pentru noi si asta reprezinta Romania pentru ele. O conserva. Probabil expirata. Dom’le, daca voiati fasole, va spuneam eu unde sa gasiti un sac de fasole cu eticheta germana. Pe sacul cu fasole scrie Iohannis.

Tefelistii – si ei la inaltimea Centenarului. Cateva tefeloaze, care mancasera fasole fiarta intr-o singura apa, s-au intors cu spatele la jandarmi. Se credeau la un bal mascat, in Centrul Vechi, si isi facusera fese din obraji. Tefelistule, fii generos, intoarce si cealalta fesa! Spre seara, pe tefelişti i-a scos Securitatea la un antrenament usor, in Piata Victoriei. Dar n-au venit toti. Doar titularii. Nucleul dur. Vreo doua mii de zurlii. I-au impresionat pe colegii lor, aflati pe postamente la Muzeul Antipa, cu lozincile “Coruptia ucide!”, “Ciuma rosie” si alte reclame la sifilis. De Centenar sau si de Centenar, micii tortionari au incercat sa transforme Romania intr-o inchisoare. Tefeliştii, mai vioi, fiindca Secu e cu voi!

Si USR a sarbatorit, dar cu moderatie, pentru ca acolo exista o problema. Pe loc eligibil la europarlamentare va fi Clotilde Armand. In B.O.B (Biroul Organizatiei de Baza) imi imaginez ca s-a discutat cam asa. “Cloclotilde vine din Franta, asta e un lucru pozitiv, mai, tovarasi! Si-a insusit dialectica macronista, bravo ei, dar are un defect! E mama, e o mama cu patru copii acasa. Pai, unde ne trezim aici? O neosocialista de nadejde trebuie sa traiasca in parteneriat civil cu o lesbiana cocosata, care a descoperit deliciile zoofiliei la senectute, si sa aiba, ca amanta, o minora satanista, care tine <<Ateliere>> de tras pe nas”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!