Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Dezastrele nationale incep cand se apuca justitiarii de ciordeala

Dezastrele nationale incep cand se apuca justitiarii de ciordeala

Autor:

M-am saturat de smiorcaieli si arpegii din gama “nu mai scrie urat despre Ponta, despre USR, despre tefelei, despre diverse minoritati (altele decat cele etnice, n.m.), ca-i faci jocurile lui Dragnea!” Serios?

 

N-am votat in viata mea PSD si as face-o cu atat mai putin de cand e condus de un individ amfibiu si vascos, care a castigat alegerile si ii mor colegii in puscarii. Dragnea e un feudal provincial care trimite firman inaltelor Porti ca el vrea sa conduca Romania si pentru asta e dispus sa pupe papucii mai multor sultani si cadane.

In ceea ce-i priveste pe tefelei, lucrurile sunt simple. Ei vorbesc despre idealuri, dar barbatii care au avut idealuri au murit tineri. Pe soriceii din Piata Victoriei ii alearga ratele bancare si vor sa rontaie cat mai repede cascavalul Statului. Cu cinism asumat, le transmit ca imi doresc ca PSD sa-i mai incurce putin, ca sa le creasca datoriile. Toata lupta lor – idealista, idealista! – e pentru bani. Chiar si comunistii nascuti in bordeie, cand au ajuns la Putere, s-au mutat in vile cu tablouri si vitralii. Fiind mai culti decat comunistii, dar mult mai ignoranti ca fiii acestora (ma refeream la idolul lor, Volodea Tismaneanu, vai, dar ce credeati?), tefeleii isi vor trage vitralii 4D. Dezastrele nationale isi deschid ecluzele cand se apuca justitiarii de ciordeala. Cu toate astea, trebuie sa recunosc ca masina de propaganda a tefeleilor este foarte buna. Nu pot fi de acord, insa, cu un prieten exaltat, care mi-a spus “Goebbels a dat fiecarei familii de nemti un aparat de radio. Pe toate posturile se auzea doar propaganda fascista. Nicio tara din Europa nu are un internet mai rapid decit Romania. Incearca sa descarci un film de pe net, in Italia sau in Franta. Va dura de zece ori mai mult decat la noi.” Mi se pare o tampenie sa-i compari pe patriotii candizi ai antifascistului George Soros cu nazistii si ma delimitez in mod manifest de aceasta oroare.

Zilele trecute, am scris un articol despre pescarusi. Eu i-as asemana pe tefelei cu pescarusii. Exista o lirica vasta dedicata pescarusului. Aceasta pasare este “prelungirea aeriana a valurilor, o aripa care transporta argintul marin spre aurul solar” si tot asa, daca vreti, ma bag, fiindca ma pricep, asa putin. Pescarusul e iubit de poeti si de turisti. “Gente di mare” repudiaza acest animal de prada. Uitati-va la el, cum sta deasupra marii ca un elicopter la panda si deodata isi infige ciocul in crupa unui val, dupa un peste! Cand va plimbati pe tarm si se apropie de voi, fiti prudenti! Stiti unde ataca? La ochi. Mai e un lucru pe care poetii si turistii il ignora. Cand tomberoanele sunt pline, in jurul gunoiului incep sa faca loopinguri echipe mixte de ciori si pescarusi.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!