Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Detenta intelectuala a liderilor Rezist

Detenta intelectuala a liderilor Rezist

Autor:

Veti spune ca imi pierd vremea cu o miza minora ca subiectul de mai jos. Si eu am gandit la fel, in prima faza. Dar mesajele Rezist (“Muie PSD!” este cel mai cunoscut) au fost preluate si de intelectuali de prestigiu. Liiceanu, de exemplu. Haideti sa vedem cum scrie cel mai cunoscut lider Rezist, Florin Badita, desemnat “European Personality of the year 2018 la Euronews English”. Domnule Liiceanu, fiti atent ce talent are si cata carte stie obiectul (ca altfel mi-e greu sa-l numesc) admiratiei dumneavoastra! Felicitari, domnule Liiceanu! Dupa ce ati trecut de la Cioran si Noica la Emilia Sercan si Ramona Ursu, acum puteti prinde “next level” (asa se exprima euforicii astia mici si iubitori de clorofila): de la Havel la Badita!

 

Asadar, Florin Badita, personalitate europeana in viata! Dupa ce pionierul anticorupt va ajunge presedinte al Romaniei, il si alfabetizam. “Cum manipuleaza Antena 3? Simplu, pun un un actor platit sa vorbeasca cu o voce de robot si sa zica orice cacat, ca cica umblu cu pungi de iarba si boluri, da frate boluri pline de iarba.” E bun Badita sau nu? Sigur ca-i bun, il legitimeaza politic pozele cu Monica Macovei. 1. Antena 3 pune, nu “Antena 3 pun”. 2. Cacofonia “sa vorbeasca cu” deschide o cale a triumfului pentru parfumata sintagma “sa zica orice cacat”. 3. “Ca cica” mi se pare o formulare demna de o viitoare glorie Humanitas. 4. De ce sa mai incadrezi “frate” cu virgule? Bagi “da frate boluri” si vei ajunge mai repede in Academia Romana.

Urmatoarea fraza! “Intre 2 clipuri cu o voce de robot adaugi o inregistrare audio cu mine unde povesteam cu o persoana despre microdozaj cu iarba.” 1. Orice numeral de la unu la zece se scrie cu litere, dar asta nu-i o mare problema, nu sta justitia macoveista in “2 clipuri”. 2. “Povesteam cu o persoana” este, insa, o mica bijuterie.

Doua fraze la rand din opera lui Badita – cam mult. O iau pe sarite. Stiuuuuuu, sunt un nemernic, scot din context, compromit marea personalitate europeana!  “Lista de minciuni mai zice…” Lista zice, cum sa nu, zice lista, zice! Dar ce voce au literele, Badita?. “De ce intra in astfel de cercuri dubioase persoanele care consuma droguri ilicite? Pentru ca este ilegal sa faca rost de ele.” Aha! Daca sunt ilicite e ilegal, dar si daca erau licite, ce legal mai era! Cugetarea asta e din gama “daca nu murea, poate mai traia”.

Finalul e memorabil. Domnule Liiceanu, daca noua directie bruxelleza va impiedica sa reeditati aforismele lui Petre Tutea, folositi-va de Badita! Sa ne apreciem valorile cat sunt in viata. Cum a scris Virgil Ierunca despre Patapievici? “El e Cel pe care il asteptam.” Da, iar El, Badita, e noul Patapievici, trecut putin si prin scoala filozofica a lui Grigore Cartianu.

Badita, baieti, Badita, cititi, baieti, cititi! “Pentru ca viata lor ajunge sa se invarta in jurul unui singur lucru: Cum si cand mai fac acel lucru. (Genial! – n.m.) Am cunoscut persoane care au invatat, unele mai usor, altii (sic!) au invatat dupa ce au trait-o pe pielea lor, cum sa gaseasca un echilibru. (…) Daca ai multi prieteni care beau mult, o sa iti fie greu sa nu bei asa de mult. Pentru ca este un fel de concurs intre ei care bea mai mult, care isi distruge ficatul mai rapid.”

Domnule Liiceanu, publicati-l mai repede pe Badita, ca altfel va vorbi Monica Macovei cu Soros si va lua Badita al nostru Premiul Nobel pentru Medicina, cu lucrarea “Ficatul lui nu s-a facut bine. Ficatul lui s-a facut varza”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!