Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » De la televiziunile mogulilor la televiziunile penalilor

De la televiziunile mogulilor la televiziunile penalilor

Autor:

Fiindca suntem un popor sprinten si colturos, prapadit si plin de verva, care se radicalizeaza in loc sa se reintemeieze, am trecut foarte usor, cu ocazia Centenarului, de la “televiziunile mogulilor” la “televiziunile penalilor.”

 

Cei mai expusi derapajului s-au dovedit, ca intotdeauna, ziaricii care au fost platiti, de la omeneste in sus, de catre patronii romani. Dupa ce si-au tradat “mogulii”, ziaricii i-au facut pe acestia “penali”. Mi se pare corect si in siajul luptei de clasa.

Presa este in regres chiar si la formularile socotite antologice. “Batausul de batrani” e subtire, tinand cont ca, in anii ’90, s-a afirmat “Violatorul de fochiste”. Ce baiat a fost “Violatorul de fochiste”! Scriu si eu asa, la oha, fiindca nu l-am cunoscut, nici nu stiu daca l-au priponit organele vigilente. Dar va pot asigura ca “Violatorul de fochiste” n-ar fi avut nicio sansa daca o intalnea pe “Baba cu chiloti de tabla”, din copilaria mea. “Baba cu chiloti de tabla” a fost invinsa doar de acceleratorul de particule. Ca sa respectam adevarul istoric, “Baba cu chiloti de tabla” a dat primele semne de slabiciune dupa Cernobal, dar acceleratorul de particule din Elvetia a zapacit-o definitiv.

Fostii moguli, actuali penali (chiar daca au fost condamnati definitiv sau nu, chiar daca sunt vii sau morti), isi iau cele mai grele injuraturi pe acceleratorul de prostie numit facebook. Eu cunosc un  astfel de naufragiat virtual care a lucrat la toti mogulii. Nu-i dau numele, pentru ca nu-i original nici ca vanzator de patroni. Flecustetul glazurat cu importanta a inceput la Carciog – “Evenimentul”. Fondatorul ziarului a murit la timp si a scapat nespurcat, dar si-au luat-o toti redactorii – sefi si actionarii ulteriori. Pe urma a plecat la Dumitru Dragomir – “Sportul Romanesc”. Bifat – injurat.  La Adrian Sarbu – “Prosport”. Bifat – injurat. La Dan Voiculescu – “Jurnalul National”. Bifat – injurat. La Patriciu – “Adevarul”. Bifat – injurat. La S.O. Vantu – “RealitateaTV”. Bifat – injurat. La Dan Adamescu – “Romania Libera”. Bifat – injurat. Am omis pe cineva? Il rog sa ma ierte. Dar poate ca nu stiti justificarea mascariciului, fiindca nu-i pot zice nici macar javra. Drumul pana la javra e lung, iar pana la fariseu e cosmic. Asadar, justificarea curajosului caraghios: “Ei m-au platit, dar io am fost in slujba cititorilor, nu a mogulilor penali!”. Asta a fost din ciclul “Nu-s destept, dar sunt tampit!” si  s-ar varsa asa, pe versuri la nivel de Eurovision: “Nu-s destept, dar sunt tampit / Pantalonul meu pepit./ Deloc nu s-a murdarit/ Atunci cand io mi-am stropit/ Chilotelul cel carpit.”

Habar n-am ce rele au facut “mogulii”, dar ma bucur ca “penalii” au eliminat din presa prostoboii intransigenti. Sigur, ei combat in continuare pe facebook, va puteti regala cu deontologeala lor si in metrou, cand se anunta statia urmatoare. Sunt cititi chiar si la “Aparatorii Patriei”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!