Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » De la Elena Ceausescu la Alina Gorghiu si la adolescentii de azi

De la Elena Ceausescu la Alina Gorghiu si la adolescentii de azi

Autor:

Alina Gorghiu vrea ca profesorii „sa munceasca mai mult, ca sa castige mai mult”. Aceasta mama care se poarta ca o duduie are dreptate. Dupa cum gandeste si se exprima Alinuta, profesorii ei au fost niste lenesi.

 

La sfarsitul anilor ’80, Elena Ceausescu a propus intr-o plenara, dar n-a luat-o in seama nici sotul, ca profesorii sa aiba uniforme. „Eventual portocalii, ca gunoierii, ca de albastre, ca militienii, n-avem fete”, glumeau profesorii. Astazi, Alinuta ar dori sa introduca stahanovismul in invatamant. Eu i-as pune pe profesori sa-i mediteze, contra unor lefuri de parlamentari si ministri, tocmai pe parlamentari si ministri. Astfel, ar afla si politicienii ca, pe vremea lui Ceausescu, aveam un sistem sanitar prost – dar mai uman ca azi – si medici buni, iar scoala romaneasca era la un nivel superior celorlalte domenii. Invatamantul l-au distrus politicienii ca Alinuta, in ultimii 27 de ani. Si ce ar trebui sa faca profesorii? Sa-i fugareasca pe micii repetenti prin Centrul Vechi? Daca intra intr-un restaurant onorabil, elevii nu sunt serviti cu bauturi alcoolice. Dar in Centrul Vechi, patronii-infractori ii ademenesc pe minori cu bombe alcoolice – whisky cu red bull, tequila stinsa cu bere. „Hai, baiatu’, termina shot-ul, hai, copila, mai ia o tequila!”. Mai nasol e ca betivii astia mici scriu alcool cu un singur „o”, pe inenarabilul Facebook.

Daca vine un profesor si propune sa se infiinteze politia Facebook-ului, e acuzat de cenzura, de comunism. Cenzura n-are ce cauta in presa, unde (se presupune ca) lucreaza oameni angajati in urma unor selectii riguroase. Dar din combinatia Facebook-Centrul Vechi ce poate sa iasa? Genul de homuncul care o voteaza pe Alina Gorghiu.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-12-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!