Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » De ce avem ministri ageamii? Pentru ca asa trebuie!

De ce avem ministri ageamii? Pentru ca asa trebuie!

Autor:

E cunoscuta intamplarea cu Petre Tutea, filat, in anii ’80, la un restaurant. Mi se pare ca s-a petrecut chiar la Casa Scriitorilor.

 

Si perora Tutea, perora, perora stralucitor! Socraticul de o logica inexpugnabila sfida tocmai logica si forta paradoxurile – stilul lui – pana dadeau in memorabil sau chiar in comicarie. Comesenii erau incantati. La un moment dat, un conviv i-a atras atentia ca la masa de alaturi sunt doi baieti care noteaza tot. Batranul histrion s-a intors spre ei si le-a spus “asa, baieti, nu va lasati! N-am nimic cu voi, sunteti imbracati frumos, curat si chiar stiti sa scrieti! Aia care m-au batut pe mine la Aiud, in anii ’50, nu stiau sa scrie!”

Nu conteaza in ce masura a fost Tutea ironic sau cinic. Important e ca avea dreptate. In anii ’50, primii intrati in PMR si in Securitate au fost sarantocii si lichelele. In anii ’80, daca nu chiar ’70, intre PCR si Securitate a inceput o batalie crunta pentru inteligenta tanara. Dintre studenti, intai era atras in partid capul de promotie. Pe urma, deveneau membri si alti studenti foarte buni. Iar Securitatea oferea posturi in Bucuresti. Daca erai filolog, de pilda, iti promitea ca te scuteste de naveta – minimum trei ani – la tara si iti oferea o sinecura intr-o redactie sau un post de traducator la Ministerul de externe ori la Ministerul Comertului.

Azi, partidele si Securitatea pun ministri care s-au afirmat ca lipitori de afise, carausi de borsete, combinagii verificati, amante sau oengisti furiosi. Destoinicia si Colegiul National de Aparare (o scoala de activisti) au inlocuit competenta si studiile pe bune. Micii tortionari din Piata Victoriei spun ca ministrul Liviu Pop “Genunche” e …cum e. Nu e cum ziceti voi, e foarte, foarte, foarte cum ziceti voi! Dar nu-l poate eticheta anchetatoarea voastra de plagiate, Emilia Sercan, un cadru universitar la nivelul cultural al batausilor lui Tutea. Ea a scris pe 16 august, pe facebook, “deontologie profesionala”. Daca “genunche” mai poate fi neatentia unui bivol pesedist, “deontologie profesionala” este in mod evident un pleonasm generat de un neoplasm universitar generalizat in SNSPA (Stefan Gheorghiu de tip nou). Aceeasi parere o am despre ministresa blonda a lui Dragnea. Nu-i dau numele, fiindca ma poate chema in instanta pentru comparatia urmatoare. Frumoasa cu ochi albastri a individului amfibiu si vascos se potriveste cu peisajul din ministerul de forta pe care il conduce ca actul sexual firesc, clasic, cu invocarea Divinitatii “Oh, my God! ” si zbieretele scatologice “shit, shit!”, prestate de voluptuoasele din filmele porno.

Nu pot incheia fara preferata mea, Cristina Guseth, oengista lui Soros (conform scriptelor, nu pe vrajeala), care a fost la un milimetru sa ajunga ministru de Justitie tehnocrat. N-a terminat Dreptul, dar s-a laudat ca ar cunoaste peste 1000 de judecatori si procurori, pentru care a organizat simpozioane. Cu alte cuvinte, chelnerita de tribunal! Daca propagandista ajungea ministru, mesajul pentru magistrati ar fi fost “v-am servit destul, acum ne serviti voi, pe mine si pe Monica!”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!