Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Daca Securitatea vrea, orice constructie e penala

Daca Securitatea vrea, orice constructie e penala

Autor:

Daca Securitatea vrea, orice actiune, orice constructie din viata noastra se transforma in dosar. In fotbal, Securitatea vrea. Asta nu-i Teoria Conspiratiei, e Teoria Evidentei.

 

1. Lui Mircea Sandu i s-a mai confectionat un dosar pentru ca a ridicat baza sportiva Buftea, pe care neoactivistii din FRF au imprumutat-o derivei in mod programat. Televiziile au urlat ” Mircea Sandu, urmarit penal, Mircea Sandu, urmarit penal!”, pentru ca lucrarea de propaganda nu avea nici un schepsis fara un nume de afis. Mircea Sandu guest star apare de doua ori, doar de doua ori in tot dosarul. Pe prima fila, ca sa dea greutate / notorietate, si atunci cind UEFA a mai suplimentat niste fonduri pentru inca un teren de fotbal sintetic, motivul fiind omis in dosar. Se aminteste doar de fonduri, dar destinatia lor e lasata in suspans. Cu banii forului european, FRF a mandatat un trust de constructii. Toate sumele, absolut toate sumele-cifrele de dinante si de dupa virgula au trecut, transparent, din contul UEFA in contul acelui trust. Firma de constructii a colaborat cu alte unitati de profil, fiindca asa se procedeaza – unii meseriasi fac fundatia, altii veceurile si cu totul altii instalatiile de iluminat – dar circuitul banilor intre firme nu mai e responsabilitatea angajatorului. Nu conteaza, astea sunt amanunte care chiar nu conteaza in spectacolul statului de drept, edificat prin inscenari nici macar subtile, ci prin abuzuri lesne vizibile si sfidatoare. Dar de ce sa ne mai miram? In procesul “Dezafilierea Craiovei”, Mititelu a declarat si s-a consemnat in instanta ca el nu s-a dus la TAS si a ales calea tribunalelor bastinase pentru ca asa l-a invatat procurorul DNA. Insist, declaratia e consemnata.

2. Dar cine sa sesizeze sau sa mimeze ca e interesat de ce am scris eu la punctul unu ? Cumva editorialistii de la GSP, un ziar de anchete urechiste, daca nu chiar servite? Acestor odangii ai abuzurilor nu le pasa nici macar de inventatorul lor, Ovidiu Ioanitoaia. Cand pontiful presei sportive a fost jignit de Ciurli Burli, Geambasu, un tefeleu in varsta de 60 de anisori, era ocupat sa-i apere pe englezi de Ilie Nastase. Iar domnisoara Maria Andries era posedata de divagatii pe langa subiecte oricum stupide, desi are ca recomandare, pe site-ul ziarului, propozitia “domnul Ioanitoaia imi spune geniala”. La telefon, nea Ovidiu ma ia si pe mine cu “salut, genialule !” Ce crezi, Maria, face misto de noi ?

3. Cititorilor, suporterilor li se inoculeaza ideea ca pentru sefia FRF se da lupta intre sistemul vechi si sistemul nou. Da,da! Cu mentiunea ca sistemul vechi o belfereste in FRF. Ciurli Burli l-a avut secretar general pe Chivorchian si l-a inlocuit cu un fardat, cu un nepot al vechilor structuri, iar eminenta sobolanie din FRF este Andrei Vochin, pe care lumea fotbalului il considera, in anii ’90, un echivalent in presa al epopeicilor arbitri Velea si Rotarescu. Initiatii n-au uitat, iar gazdele domnilor Vochin, Velea si Rotarescu ii pomenesc si azi pe acesti clasici. Vochine, tu ai fost coleg cu Ioanitoaia si Tolontan sau cu Velea si Rotarescu?    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!