Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Cum mi-am petrecut cutremurul lui Moise Guran

Cum mi-am petrecut cutremurul lui Moise Guran

Autor:

Pe Moise Guran l-a lovit blestemul netalentatilor. Tuturor li se intampla. Netalentatii traiesc din credibilitate, o valoare egala cu deontologeala, si, cand o pierd, s-a terminoiu cu prodigioasa lor cariera de imbarligatori. 

 

Acest Vezuviu al economiei si Triunghi al Bermudelor pentru francul elvetian a bagat (el ar zice ca “a implementat”) o aplicatie care prevesteste cutremurele. Prima frectie zbarnaitoare a anuntat o zdruncinatura care ar fi modificat relieful. La 10 grade, s-ar fi urcat Marea Neagra pe Valea Prahovei, eventual cu telefericul, ca intr-o schita de Tudor Musatescu. Atunci cand a inceput sa tiuie dracia lui Moise, tinerii frumosi si liberi s-au ingalbenit ca stelele de pe steagul Uniunii Europene din Piata Victoriei, unde ii iradiaza mamutul lui Tolontan. Spre deosebire de Tolontan si Guran, Marin Preda avea geniu. Ca sa se distreze, intr-o dupa-amiaza, la Mogosoaia, l-a rugat pe graficianul Florin Puca (alt geniu) sa-i faca un zmeu care avea si  zbarnaitoare, mesterita din  dopul unei sticle de vodca.

Eu mi-am petrecut cutremurul lui Moise in stilul meu invechit. Dupa ce am rasfoit o carte cumparata de la anticariat, m-am apucat de dvd-ul (v-am anuntat ca sunt prafuit, bine ca n-am ramas la video!) Toni Erdmann. Film extraordinar! O satira nemteasca, turnata in mare parte prin Bucuresti, la adresa corporatismului. E vorba despre o fraulein care lucreaza la o multinationala petroliera si e detasata in tarisoara noastra. Compania n-a extras o ceasca de petrol, dar ciordeste din Romania pe baza de consultanta si externalizarea contractelor de intretinere. Intr-un rol secundar e si o corporatista romanca, asistenta lu’ fraulein. Fata noastra e o sclava zeloasa si fericita. Merita sa vedeti filmul! E plin de exprimarile cretine ale corporatistilor. “Stau in zona de confort”, “intru in zona de confort”, “ies din zona de confort”. O tanti CEO a zis ca a fost o zi la Napoli si e foarte urat acolo. Maradona si Sofia Loren si-au gasit “zona de confort ” la Napoli, dar pentru corporatistii care traiesc in rate e greu sa inteleaga la citta piu bella  del mondo.

Un mic cutremur s-a produs si-n fotbal. Dupa ce s-a matrafoxat cu vodca la Zurich, metrosexualul bunicut Memelusul Stoica a zis ca elvetienii i-au dat sa manance “dintr-o fantana arteziana cu branza topita” si s-a stricat la mate! De unde sa stie taranoiul updatat din Galati ca elvetienii i-au demonstrat cum se prepara fondue? Alaturi de cartofii Rosti si de ciocolata, fondue este un reper gastronomic al Elvetiei. Iar fondue nu provoaca indigestie. Din contra, strange stomacul, hipsterule batran!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!