Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Coruptia ucide. Colaborationismul e sanatos

Coruptia ucide. Colaborationismul e sanatos

Autor:

Emilia Sercan, o celebra anchetatoare de plagiate si rezistenta in Piata Victoriei, a fost chinuita de remuscari, la TVR. Suferea ingrozitor, se smiorcaia cu sughituri, fiindca luase bani de la S.O. Vintu.

 

Draga, problema se poate trata! Da-i banii inapoi, pentru ca, nu-i asa?, coruptia ucide! Dar eu ma intreb daca n-ai facut mai mult de atat. Cel putin teoretic, Vintu nu mai e pe piata de cativa ani. Tu esti activa in continuare, papusica sensibiloasa! Ce usor ai cedat, la experienta ta! Mi-ar fi fost mila de tine daca erai “echidistanta”. Prezint scuze ca am folosit un cuvant golit de orice carburant moral! Vara trecuta, te-am rugat public sa cercetezi si doctoratul presedintelui FRF. Nu te-ai bagat, ceea ce inseamna ca baiatul e de-al tau, de-al vostru!

Ehehehe, e imposibil sa lucrezi cu Sistemul fara sa ai servituti ce te urmaresc toata viata! Din acest motiv insist eu, dar si o parte din societate, sa devina transparente si finantarile ONG-urilor. In cartea autobiografica “Intre linii”, academicianul Eugen Mihaescu povesteste ca, in ianuarie 1989, Fundatia Freedom House – filiala de la mama ei, din SUA – l-a rugat sa ilustreze un volum impotriva lui Ceausescu. Marele artist plastic a cerut permisiunea publicatiilor pentru care lucra, “Time” si “The New Yorker”. I s-a spus clar: “daca vrei, da-le lucrari de-ale tale, dar nu lua bani de la ei, decat daca n-ai nimic impotriva sa te plateasca CIA!”.

Cam asta e patria noastra draga! Am inlocuit pesedismul de procent (spaga din contracte) cu minunatul corporatism de jaf total. Suntem retardati si in ceea ce priveste condamnarile tortionarilor. Ficior s-a dus langa Visinescu. “Foarte bine!”, am fost tentat sa exclam. E doar bine. Criminalii Ficior si Visinescu au intrat la puscarie cand ar fi fost normal sa iasa, din motive umanitare, cum s-a intamplat cu nazistii batrani, eliberati in anii ’60-’70. Ficior si Visinescu ar fi trebuit inchisi pe vremea tovarasului Iliescu Ion. Altceva mi se pare important. Ficior si Visinescu au ramas modele pentru sefii de penitenciare de azi.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!