Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Coruptia inseamna sa-i stii pe traficantii de droguri si sa nu-i arestezi

Coruptia inseamna sa-i stii pe traficantii de droguri si sa nu-i arestezi

Autor:

Eu il apreciam pe “celebrul designer” Razvan Ciobanu ca pe oamenii de afaceri care sunt cercetati pentru coruptie, dar ei continua sa patroneze ziare si televizii “anticoruptie”. Nu ma dau in vanturi (si alte flatulatii) dupa ghilimele, asa ca “anticoruptia” basisto – iohannista sta confortabil intre virgulele alea dublate si aeriene.

 

E foarte bine ca presa tine in continuare subiectul “Celebrul designer si moartea lui”. Tot ce s-a intamplat de 1 Mai in Mamaia Nord este filmat. De vreo zece ani, tineretul studios vine pe Litoral si face insolatie noaptea. Oamenii au creierele incinse ca niste gratare, poti sa intorci micii si fripturile printre circumvolutiunile lor. Ce combustie are aceasta generatie, ce combustie! Neoutecistii parjolesc tot, inclusiv localurile in care isi fac mintea rug. Sunt atei, urasc rugaciunile, insa rugul e bun. Cand am scris ca parjolesc, aflati ca ei chiar parjolesc! Baga carciumile in faliment, pentru ca drogatii comanda cate o apa plata si s-a terminoiu. Consumatia o au in buzunare. Solutia e simpla. Nu, nu, nu, nu va ganditi la prevenire si materiale propagandistice raspandite prin licee, fiindca vor lua banii cateva oengeuri tefeliste si nu se va rezolva nimic. Sigur, daca domnul Dan Barna, presedintele USR, vrea sa scoata niste fluturasi pe bani publici, n-avem cum sa ne opunem. Are tot dreptul – “Coruptia ucide”, chestii, socoteli, treaba serioasa, nu putem glumi cu asa ceva. Instituitiile de forta au posibilitatea sa arate ca isi merita bugetele dolofane intr-un mod foarte simplu. Trebuie sa-i aresteze pe traficantii mici (din veceul clubului), care ii vor da in primire pe cei mijlocii, se va ajunge la cei mari, iar cand vor fi rostite cateva nume foarte grele – hop, va cadea ancheta!

Despre Mamaia si Constanta pot sa va garantez ca, la vara, vor face mai multi bani din amenzi auto pentru parcare decat din cazari. Pentru mine – week-end-ul si amenda, am mereu banii pregatiti. Constanta are parcari suspendate (in vis), dar sunt eu indisciplinat. In schimb, daca esti drogat si te opreste politia, primesti felicitari si urari de drum bun. Municipalitatea nu-i amendeaza nici pe domnii care au lasat cladirile istorice in paragina. “Casa cu Lei” cred ca va fi restaurata dupa ce unul dintre leii de pe acoperis va cadea in capul unui copil care bate mingea pe strada. Am gasit si solutia pentru un fel de Neversea al rockerilor, daca acceptati exprimarea. Festivalul de rockereala poate fi organizat la Olimp, printre ruine. Tot Litoralul sta intr-o statiune si jumatate, adica intr-un sat de pescari dezvoltat eteroclit, Vama Veche, si Nordul Mamaiei. De la Hotel Parc pana la REX (l-a facut Adamescu muzeu si poate fi privit doar din afara) sunt doar doua cladiri care au standard de turism european – Caela si Yaki. Aaaa, era sa uit! S-au mai construit cateva zeci de blocuri oribile, pe malul Siutghiolului. Pe ele scrie ca sunt vile. Ati mai vazut vile de 11 etaje?    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!