Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Copiii campului tactic

Copiii campului tactic

Autor:

Detestat si bizar partid, acest PSD! A castigat alegerile si e fugarit si injurat prin Piete, de un an. N-am votat niciodata PSD, dar nici nu ma pot asocia cu Piata Victoriei, comparata fraudulos cu Piata Universitatii 1990. In Piata Universitatii se striga “Jos Securitatea!” si “Cu noi e Dumnezeu!”. Neomarxistii atei din Hastag Rezist sunt interfetele unei institutii pe care n-a votat-o nimeni, dar ii conduce si ii aresteaza pe romani.

 

Poate va intereseaza – nu cred – parerea mea despre protestul magistratilor. Ii respect prea mult si nu-mi permit sa-i critic nici in gand. Dar, fiind deontolog, ii voi da cuvantul unui prieten de-al meu, avocat. “Curtea de Apel s-a delimitat de mitingul eroilor din magistratura. Nu erau cam tineri acei eroi? Pareau niste copilasi luati din caminele studentesti. E mult daca ii numesc utecisti ai Dreptului sau sageti ale campului tactic?  In felul asta vor sa avanseze? Le e teama de cei care le-au dat putere?  Au iesit pentru ca nu vor sa raspunda. Asa cum fac doctorul sau soferul. Malpraxis e un termen care trebuie extins in toate meseriile. Stateau pe treptele tribunalului, dar despre procurorul abuziv Portocala n-au amintit. Si nici despre finantarea oengeurilor in mod netransparent. In schimb, dau pilde pe facebook si amesteca infractiunile violente cu afacerile, pe care le definesc drept infractiuni economice. Sunt mici, legile abia se sedimenteaza in mintile lor. Cum sa le si aplice, cum, cum? Ei sunt pregatiti doar pentru examene, dar baga oamenii de afaceri intre ziduri. Vor intelege ce au facut abia peste 20 de ani, dar pentru asta mai au nevoie de stagiatura si practica. Ai vazut, in America, la care se inchina ei, in filmele americane, cine sunt judecatorii? Barbati trecuti de 55 de ani. Acei oameni inteleg ce inseamna peremptoriul, vinovatia, pedeapsa, reparatia, misericordia. La noi, se forteaza inregistrarile ca sa se rupa o pasarica din context. Tu, absolvent de Drept, accepti inregistrari ambientale? Dupa probe se scobeste. Nu le storci de la om. Si nu aproximezi. Si nu-l obligi sa faca denunturi. Iar instantele accepta asa ceva. Fara flagrant nu merge, nu merge, gata cu microfoanele si inregistrarile aparute dupa sapte ani! Iar prejudiciile trebuie sa fie certe, reale si exigibile, nu estimate. Luand grosimea unei carti, legile aduna cinci centimetri. Exceptiile pot sa adune 10 sau 20 de centimetri, iar exceptiile sunt pentru magistrati! Eeeee, lasati, lasati, mai luati-o si pe urmele notarilor! Mai putina analiza si mai multe certitudini! Si raspundere, raspunderea magistratilor in fata legii, ca medicii!”

Asa s-a exprimat omu’, eu ce sa-i fac? Era prea vehement si am schimbat vorba. El cu ale lui, eu cu “sa vina Printul Nicolae!” Si daca n-as fi monarhist, m-as face, ca sa scap de sasul elocvent ca un Trabant. Si de Miss Mamaia (nicio legatura cu statiunea) fara nepoti. Langa sicriul Regelui, doamnele au venit cu capetele acoperite. Carmen isi asortase sursa de frivolitate cu goliciunea genunchilor.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!