AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCopii cu mască la ora de sport și cu mănuși când dau...

Copii cu mască la ora de sport și cu mănuși când dau mărțișoare

   1. Vlad Voiculescu: „dacă elevii poartă mănuși, pot oferi mărțișoare.” De mic îmi plac cofetăriile și într-o cofetărie – în care se respectă distanțarea sanitară – l-am auzit pe un domn – euforic de la sirop – spunând ceva tot despre mănuși. „Dacă medicii, în loc să poarte mănuși chirurgicale, ar purta mănuși de box…” Siropistul a lăsat fraza în suspensie, nu știu ce a vrut să zică. Mărțișorul este un dușman foarte periculos. Dar nu știți cine-i inamicul public numărul unu. E rău. E dur. E ghiocelul.

2. Sorin Câmpeanu, ministrul Educației: „Elevii din clasele terminale să meargă la școală și în scenariul roșu. Am rămas singura țară din Europa în care se poartă mască la ora de sport.” Câmpeanu e cel mai bun ministru din actualul Guvern. Și din acest motiv trebuie schimbat. Nu mai merge așa, tovarăși! Să aducem la Ministerul Educației o profesoară de 26, maximum 28 de ani, care iubește sexul alternativ. La fel să se întâmple și în școli. Să punem directoare care frecventează localurile în care se bestializează nazal și elevii. Tot nenea ăla de la cofetărie zicea că, dacă se va întâmplă așa ceva, va veni și el la școală. Dar e din garda veche și nu știe cu laptopul. El scrie cu creionul. Literele îi ies mai bine cu creioane din alea de lemn, de jumătate de metru, groase cât cârnații polonezi. Asemenea instrumente de caligrafie se găsesc la târgurile de pe DN1 – Comarnic, Bușteni, Azuga.

3. Vermina useristă de pe centurile de socializare și diverși ziarici  vor să ancheteze cât au costat picturile murale și statuile din Catedrala Neamului. Degeaba le spui că nu contează prețul când vine vorba despre Voroneț sau Florența. La scara istoriei, nu contează nici că mulți dintre comanditarii lui Michelangelo erau mai bandiți de o mie de ori decât politicienii de azi. Erau criminali. Au vrut să-l mierlească și pe Michelangelo, de s-a ascuns artistul vreo doi ani. Capodoperele au rămas și au produs de mii de ori mai mult decât s-a investit în ele. La Florența, geniul și puterea, catolicismul și trădarea, banii și perversitatea politică, familiile influente și maeștrii Renașterii s-au aliat în pecetea Adorației și a Splendorii. La noi, gnomii neomarxiști vor să încătușeze Monumentalul. Dacă Nicolae Grigorescu, Luchian și Tonitza, care au pictat Biserici, ar fi trăit azi, se plimbau cu duba.

4. Aceeași situație e în presa sportivă. Ziarici de nivel „Ogorul Socialist.” FRF înjură LPF pe banii LPF, iar numărătorii de cornere nu sunt capabili să explice ce se întâmplă. Obiectul disputei: noul sistem de arbitraj, VAR. FRF zice că LPF vrea să manevreze arbitrii. Cum să facă asta, când Comisia de Arbitri e la FRF? LPF plătește și aduce VAR, iar cluburile, care țin tot de LPF, achită baremul de arbitraj. Ar rămâne reciclarea arbitrilor, aflați, repet, în subordinea FRF. Dar Federația nu vrea să dea niciun ban. Cu alte cuvinte, cineva (în acest caz LPF) îți face cadou o mașină, iar matale (FRF) îi ceri să-ți plătească și benzina, și șoferul.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.546 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger