Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Constanta cu Neversea, Napoli cu Maradona

Constanta cu Neversea, Napoli cu Maradona

Autor:

Atat poate Constanta. L-a gazduit si l-a intristat pe cel mai mare poet al Romei, pe Ovidiu, in 2017 se aduna 2000 de ani de la moartea lui Ovidiu, dar Constanta mea n-are timp sa celebreze un artist tragic si un intemeietor de cultura, pentru ca va umple pubela Neversea cu niste cantaciosi scartaitori. In loc sa fie Napoli, Constanta se vrea un fel de Amsterdam. Am ajuns de doua ori in mizeria Amsterdam. Pacat de pictori, si ce pictori! Amsterdam e un fel de bordel supravegheat si antiseptic, in care mergi cu scoala si ti-i arata diriginta pe tovarasii homosexuali, biciclisti si drogati.

 

Revin la Napoli, Napoli, Napoli! In timp ce Constanta se pregateste pentru balamucul fara farmec, pentru ospiciul de muzicoasa Neversea, la Napoli a venit Maradona, pe 5 iulie, ora 21.30, in Piazza del Plebiscito. Maretia trage la maretie, maretia se intoarce la maretie. In afara de Grandes Gorges du Verdon, din Provence, si de Mediterana vazuta din Palatul Grimaldi (azi Muzeu Picasso) din Antibes, nimic nu-i mai inaltator decat sa cobori in Portul Molo Beverello, din vaporul de Capri, sa privesti Golful Circumvesuvian din Piazza del Plebiscito si apoi sa urci pe Via Toledo si sa ametesti de atata frumusete, sub balcoanele coscovite si seculare din Spacca Napoli. Ingaduiti de ochii lui San Gennaro (Patronul Orasului – Napoli are vreo 400 de bazilici), macaronari maslinii si mustaciosi ciupesc mandolinele pe burta carora sunt pictati Maradona, comicul Toto sau Sophia Loren, iar muzica se aude pana sub arborii incarcati de lamai de pe strazile din Sorrento. Vedi Napoli e poi mori e o idiotenie solemna. Vedi Napoli si apoi sa fii fericit ca ai frematat cateva zile acolo! Pentru Napoli, Diego Maradona a fost declansatorul uman care a inviat Pompeiul. Un sfat: nu va duceti vara la Pompei, eu am fost la mijlocul lui octombrie si era torpoare, torpoare, dar pot sa va garantez ca amfiteatrele si lupanarul – cu picturile murale reconstituite – sunt mai vii decat tot ce poate oferi exaltarea artificiala din Amsterdam.

Maradona in Piazza del Plebiscito? Am ovationat evenimentul punand dvd-ul “A inceput la Napoli”, cu Sophia Loren si Clark Gable. O fi inceput ea la Napoli, dar actiunea se petrece in Capri, in cafenelele, restaurantele de peste si cabaretele din Piazza Umberto. Povestea ludica de amor dintre cea mai stralucitoare femeie a tuturor generatiilor si un cuceritor de la Hollywood e eclipsata de aventura tireniana a Insulei. Dupa acest concurs de splendoare devii tolerant si nu te mai intereseaza ca unii vor sa se chiombeasca (si chiar sa se asocieze) cu pederastii ostentativi, biciclozaurii de varsta a doua, drogatii si alti tovarasi updatati – maimutele cu trendul, maimutele cu trendul! – de la Neversea. Chestiune de gust.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!