Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Coana Vio Douazeci-Douazeci si Generatia Fifty-Fifty

Coana Vio Douazeci-Douazeci si Generatia Fifty-Fifty

Autor:

Cu tanti Vio ramane cum am stabilit, cand a scos-o Dragnea din ghergheful lui politic. Ca europarlamentar, coana Dancila a fost o precupeata de duty-free, care confunda cursa de avion Bruxelles – Bucuresti cu rata Rosiori – Videle. Iar ca prim-ministru, Viorica reprezinta un triumf al folclorului. In sfarsit, o cantareata de muzica populara conduce tara. Tanti Vio este ultimul strigat al Festivalului Cantarea Romaniei. Si acum sa trecem la ce a zis si pe urma la ce a mai facut o femeie care, dupa cum se imbraca, nu pare sa debordeze de discernamant.

 

 Ce a zis Vio. Douazeci-douazeci in loc de doua mii douazeci. Si rad de fotomodelul din piesa lui Dan Spataru („tarancuta, tarancuta“), dar ce mai rad, rad si tot rad reprezentantii Generatiei Fifty-Fifty. Adica jumatate romgleza, jumatate rate bancare. Lecturi ioc, ingeniozitate financiara canci-vax-nexam-nula na nula. Nivelul lor e de „punem mana de la mana si facem un credit“. Nu radeti, fiindca eu am auzit expresia asta. E memorabila. „Punem mana de la mana si facem un credit“. Ar putea fi deviza acestor neomarxisti atei. Mai departe. Cine mai rade de Vio? Presa, dom’le, presa care a pierdut adjectivul si se ambitioneaza sa fie expresiva ca un mail dat de un corporatist. Fara adjectiv, fraza e proces verbal. Dar presa nu se opreste aici. La televizii si pe site-uri, sintagma „s-a suprapus peste“ e ca filoxera in vie. Mai haiosi sunt ziaricii cand dau lectii de pronuntie in engleza. Nu in araba, nu in chineza, nu in polona. In engleza, ca sa vedeti ce destepti sunt ei! Cat despre limba polona, ziaricii ii spun „limba poloneza“. E limba polona, ca Strada Polona, prostoboilor!

Ce a facut Vio. Aici lucrurile sunt chiar grave. Ne-a nenorocit cu preturile si nu vad nicio miscare in Piata Victoriei, ca as iesi si eu. De ce nu face miting Generatia Fifty-Fifty? N-a primit semnalul de la ambasade si de la cei sapte pitici? Serviciile secrete sunt cei sapte pitici. Avem mai multe decat Franta si Germania (cate cinci), Rusia si Italia (cate patru). Banii romanilor nu sunt subiect de tulburari populare? Spontane, normal ca spontane. Bruxelles nu-i interesat de veniturile poporasului partener (hait!) in UE? Sau poate ca-i prea cald si nu va plac mitingurile in conditii umane. Pe retelele de socializare se da drumul la eroism numai cand e ger? Haideti la miting adevarat, pentru bani, nu pentru intoxicari! Va interesa pe voi de ordonanta 13, nu-i asa? Va pasa voua de legile justitiei? „Nu vrem sa fim o natie de hoti!“ Impresionant! Nu, ma, voi vreti sa fim o natie de datornici. V-ati facut si partid. Inca un partid. Cu domnul Vlad Voiculescu, fostul ministru contabil de la Sanatate, care a cuvantat ca „noi n-am avut Rezistenta, ca polonezii“. Da, da, bine, bine, bravo, bravo! Noi am avut Everestul anticomunismului – Rezistenta din Munti. „Solidaritatea“ lui Walesa, Budapesta 1956, „Revolutia de Catifea“ par razboaie cu bobarnace, flori si confetti pe langa Rezistenta din Munti. Soljenitan, Pasternak, Saharov, Walesa si Havel sunt niste balerini in comparatie cu eroii antisovietici din munti si martirii din puscariile comuniste, de la Elisabeta Rizea la Tudor Greceanu, de la Gavrila Ogoranu la Corneliu Coposu.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!