Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Coada la moaste si coada la iPhone

Coada la moaste si coada la iPhone

Autor:

Cand eram mic, deschideam televizorul si vedeam “Viata Satului” si “Reflector” – s-a mai prins un infractor!

 

Ieri dimineata, dupa prima apasare pe telecomanda, m-a lamurit un updatat de la o televizie de stiri cum sa ajung mai repede la serviciu folosind aplicatia Waze. Baiatul dadea Waze la tot poporul, Waze pentru toate cartierele! Eu iubesc foarte mult Waze. M-a invitat un nene la ziua lui si, cand l-am intrebat pe unde s-o iau, mi-a dat adresa si mi-a zis sa bag pe Waze. Am inchis telefonul, am facut economie de cateva injuraturi si de cativa litri de benzina, iar el de consumatie.

Atitudinea asta imi dauneaza si perseverez in mod constient. Dupa ce am scris ca ma opun ca, in orice schimb privat de idei sau informatii, purtat telefonic sau pe mail, sa participe si un al treilea, adica securistul, un prieten din strainatate – om cu studii tehnice si contul plin – mi-a transmis pe mail ca “in ziua de azi, daca tragi o basina intr-o camera, ti se poate lua ADN-ul. Este o problema globala, tehnologia moderna va fi introdusa si in Romania, asa-i normal. In loc sa te pui capra in fata evolutiei tehnice, mai bine ai intreba in ziar ce efecte are politica de asistenta sociala fara discernamant, cine mai munceste in Romania si cum e posibil sa falimenteze micile intreprinderi din lipsa de personal”. Nu e segmentul meu, cuplul Iohannis – Tudose a scapat de individul amfibiu si vascos Dragnea, asa ca va rezolva problema.

Pe mine altceva ma intereseaza. Procesiunile religioase. Sunt imorale? Sunt ilegale? De ce cultul profan Facebook e intolerant? Eu n-am fost niciodata la moaste din acelasi motiv pentru care nu ma mai duc pe stadioane. Evit orice forma de aglomeratie, detest cozile. Dar vorba unui scriitor din Iasi, Florin Lazarescu (nu-l cunosc), “cu ce-i mai breaza decat o multime care sta la coada la Sfanta Parascheva o alta multime care sta la coada, la omor, o zi intreaga, pentru a-si cumpara ultimul model de iPhone?” Alooo, deontologilor care sunteti voi deontologi, vreau si eu sa va anchetez un pic, ca voi ati anchetat destula lume! De ce sunt mai buni epilatii de la Marsul Poponautilor si micii tortionari din Piata Victoriei decit vaduvele, ologii si orfanii de la moaste? Cazuri de coruptie anchetati, deontologilor, anchetati, dar cazuri de pedofilie la nivel inalt, international, cand o sa anchetati? Pe Pomohaci (sa va ia la umeri – craci, deontologilor, ca v-ar placea!) l-ati nenorocit si bine i-ati facut, fiindca Biserica Ortodoxa n-are nevoie de un sodomist – vedeta! Dar cazul urinistulului (in grup organizat) Bivolaru, care a iesit din parnaie fara ca Statul de Drept sa faca recurs, de ce nu-l anchetati? Nu va lasa mamaia de la Bruxelles, care va incoloneaza la deontologie ca pe yoghini la Spirala lui Bivolaru? Ia anchetati-i voi mai bine pe kominternistii atei care folosesc aparatul critic doar pentru Dumnezeu, fiindca dracu’ nu-i deranjeaza!

Updatatii sunt la nivelul cultural al oracolului de gimnaziu – “cand o bate vantul, prin muntii Bucegi, sa-ti aduci aminte ca am fost colegi!” – dar au Waze. Ce Waze ar merita ei pe Valea Jepilor!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!