Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Ciurli Burli de la FRF si-a indeplinit misiunea

Ciurli Burli de la FRF si-a indeplinit misiunea

Autor:

“Federatia Romana de Fotbal e in situatia Frantei, din 1871, cand au navalit closarzii Comunei din Paris in Luvru si au vrut sa dea foc tablourilor semnate de mari maestri. Pana la urma, zdrentarosii au demolat Coloana lui Napoleon, din Place Vendome. Closarzii fotbalului romanesc au intrat, alaltaieri, pentru prima data intr-o cladire de sticla si au un nou sef, recrutat de la gradinita politica. A terminat SNSPA, un fel de Stefan Gheorghiu de tip nou”.

 

Astfel scriam in “National”, pe 7 martie 2014. S-au intamplat multe de cand am avut dreptate. Didi Prodan si tatal lui Gica Popescu au murit, fotbalul a murit si el, altii recunosc ca au gresit, cretinii insista acuzand trecutul, cativa oameni au platit si platesc in continuare cu puscaria. Acestea au fost preturile unei crime cu premeditare. Ciurli Burli si-a indeplinit misiunea. A spart o mostenire. A bagat ranga in obrazul lui Dobrin si a dat jos de pe peretii bazelor FRF posterele cu Filarmonica lui Hagi. Dar closarzii din 2014 mai au cateva jucarii pe care sa se certe. Zilele trecute, infantilii mercantili se harjoneau pe niste masini pomanagite de la un sponsor. “O vreau io pe aia care are cutie de viteze automata!” Asa se povesteste ca ar fi contribuit la poluarea Capitalei combinagiul provincial luat de la vulcanizare de Ciurli Burli, ca sa-i pompeze strategii in ventil. Se copilaresc si ei cum pot, daca institutia oculta care i-a parasutat in FRF nu le-a facut un minim instructaj si nu i-a prevazut cu dotari elementare. Cand a ajuns al doilea om din federatie, secretarul general Visan nu avea nici pasaport. Nu fusese nici macar la Nisipurile de Aur, sa se indoape cu un ostropel la all inclusive, alaturi de soacrele venite in trening, la cina! A mai avut si candoarea sau cinismul, ca la astia nu mai intelegi, sa povesteasca in unicul lui interviu (pe urma s-a prins ce destept e si s-a lasat de sportul asta) ca n-a vazut un meci de fotbal in viata lui. Iar acum, acum, acum scrie pe el Voyage, Voyage, dar, vorba lui Radu Banciu, cand nu te plimbi pe banii tai, se plimba si peisajul pe langa tine. Nu radeti, fiindca turistul cu diurna Visan are mai multe doctorate si masterate decat carti citite. La fel ca Mitrea Cocor cu wireless. Cine sa ancheteze, insa, autenticitatea acestor hartii umplute cu prostii? Emilia Sercan? Ea joaca pe partea lor. Pe 16 august, universitara analfabeta a scris pe facebook “deontologie profesionala”. Daca tot ii arestam pe profesorii care iau cate o spaguta sa iasa din foame, nu credeti ca ar trebui sa actionam si mai drastic cu propagandistii care mutileaza limba romana si otravesc generatiile de maine? Ca poimaine nu prea va mai fi.

Dupa Ciurli Burli ramane un Cernobal. Dar atarnatorii din Adunarea Generala, cumparati cu un Cico si un bilet la meci, vor sa planteze in continuare buruienile miciuriniste ale romglezei. Unde? Pe un sol unde nu se mai prinde nici rahatul. Nu se mai prinde, nu se mai prinde, insa domnilor votanti le place sa-l miroasa.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!