Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Ciurli Burli de la FRF, nu Daum, a produs Sindromul Daum

Ciurli Burli de la FRF, nu Daum, a produs Sindromul Daum

Autor:

E reconfortant sa vezi ca ziaricii care l-au cobzarit pe Ciurli Burli de la FRF vor sa ajute la insanatosirea fotbalului. Lingaii lui Ceausescu au intors armele cu mai multa gratie. Sigur, unii dintre odangiii Epocii de Aur stiau sa scrie si aveau sprinteneala intelectuala. Astazi, limbistii federatiei au tupeu sa analizeze meciul cu Danemarca, in loc sa-si faca o clisma a constiintei.

 

Nationala sufera de “Sindromul Daum” (ziaristul Horatiu Ciornei, pe Facebook) fara ca Daum sa fie principalul vinovat. El a fost, candva, un pedagog, un metodist -nicidecum un antrenor – bunicel. Din cauza lipsei de continuitate, neamtul cu mustata pudrata a devenit un antrenor foarte prost cu un contract foarte bun. E un nepriceput cu valente de combinagiu (cuvantul “combinagiu” l-a folosit pentru prima data Victor Eftimiu, in tableta intitulata chiar “Combinagiul”, publicata in volumul “Polemici si amintiri”, in 1942) si bravo lui! Daum nu s-a angajat singur. Nici macar nu s-a autopropus. L-au cautat niste diletanti trimisi in misiune de distrugere. Nationala n-a avut un corner cu Danemarca, desi eminenta cenusie in FRF e un ziarici mai mult decat cenusiu (Vochin), afirmat ca suprem numarator de cornere.

Cine stie sa se uite la fotbal si la ce se intampla dincolo de fotbal putea gasi cheia meciului cu Danemarca. Dar nu pe TVR, unde Olaianos a comentat cu un curaj rar pentru aceasta institutie, ci la Realitatea TV. Acolo vorbea, cu evident interes, domnul Iulian Fota, fost consilier al lui Basescu si dascal national, asa ca N. Iorga, la colhoznicul Colegiu National de Aparare. Pana acum, am legat ascensiunea neopropagandistului Ciurli Burli doar de inevitabilii Oprea si Vasile Dancu. E cazul sa iscodim si in penumbra. Domnul Fota folosea exact expresia lui Basescu – “golanii din fotbal”. Acest sport si societatea “se vor insanatosi”, ca sa-i parafrazez pe ziarici, atunci cand se va adapta punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara. Toti absolventii si profesorii de la scolile de neoactivisti (Colegiul National de Aparare, SNSPA) trebuie sa dispara de la butoane. Urmariti axa Fota – Ciurli Burli -Visan (un anonim impus sfidator de Sistem)!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!