Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Ciolos are palton de la Paris, dar izmenele sunt de aici

Ciolos are palton de la Paris, dar izmenele sunt de aici

Autor:

Cand Arghezi era prigonit (de comunisti, ca a fost haituit si inainte), l-au tradat si intelectualii, normal. Un distins universitar cu instinct de conservare foarte dezvoltat se facea ca nu il cunoaste, desi inainte ii cersea compania. In consecinta, Arghezi a zis o chestie care i se potriveste ingratului valah din toate epocile. Citez din memorie, nu pun ghilimele. Baiatul poarta palton de la Paris, caciula de la Moscova, cizme de la Stockholm, fular de la Viena, batista de la Roma, dar, dupa cum miroase, cred ca izmenele lui sunt de pe aici.

 

Cam la fel e si Ciolos. Azi e globalist fruntas, iar in urma cu 25 de ani a fost presedinte al tineretului PUNR. Adica si cu Soros, si cu Ghita Funar. La nevoie, si cu UE, si cu Trump, dupa cum rasuna comandamentele epocii. Sunt tare curios ce parere are Funar despre emulul sau. In anii ’90, Ghita patriotul vopsise bancile din parcurile clujene in rosu, galben si albastru. Fiind mai pragmatic, Ciolos si-a vopsit biografia. Imediat dupa revolutie, anumite structuri jucau pe cartea nationalismului. Azi, fiii vechilor structuristi sunt cu globalismul. Acest travesti ideologic s-a facut cu mai putina subtilitate decat pe vremea comunismului. Echipa din anii ’47 – ’52 n-a mai avut loc dupa 1965. Unii dintre cauzasii Anei Pauker au ajuns chiar la puscarie. S-au schimbat pana si poetii de curte. Beniuc si Desliu nu s-au lipit si de Ceausescu. A rezistat doar Jebeleanu, care a fost ziarist la procesul lui Ceausescu, din 1936. Astazi, nu mai exista secrete despre trecutul cuiva, informatiile sunt mai multe si mai vizibile, dar n-au valoare. Printre romanii destepti si fara pile care au plecat in strainatate s-a strecurat si un peunerist. Si s-a intors de acolo globalist.

Ce m-a distrat e ca neaosul Julien refuza sa raspunda intrebarilor pe care ziaristii i le adreseaza prin telefon. Aici mi-a placut de el, mi-am zis “uite, are sange si nu vorbeste cu toti panaramezii!” Dar pe urma am aflat ca vrea intrebarile prin e-mail. Adica e incetinel la minte. Nu, n-are scuza ca ar fi vreun creator. Nu conteaza in cat timp termina o lucrare un pictor sau un scriitor. Operele de arta presupun o indelungata gestatie. Dar politicianul trebuie sa fie spontan.

Daaa, spontan, asa ca Iohannis. Sasul elocvent sta bine si cu sincronizarea. A recitat un text jenibil despre anticoruptie cu o zi inainte ca sotia lui sa fie asteptata la Parchet. Pe langa alte calitati, Iohannis se dovedeste si patriot. La categoria patrioti intra si Dragnea. Amandurora le pasa foarte mult de structurile ce paraziteaza si terorizeaza Statul, dar nu le pasa de structura si compozitia poporului roman. Ma gandesc la compozitia Romaniei din 2040 – 2050. Problema migratiei naste controverse in toata Europa. Scandalul a ajuns si in leaganul refugiatilor, adica in Belgia, unde sta sa se sparga Guvernul, din cauza invaziei africane. La noi, insa, e consens. Iohannis si Dragnea, ingramadita Dancila si tefeloazele vor ca Romania sa primeasca refugiati. Ma rog, ei nu vor, dar sunt incapabili sa zica “Nu”. Pentru asta iti trebuie personalitate.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!