AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisC.T.Popescu, cărăușul de flamură al neouteciștilor

C.T.Popescu, cărăușul de flamură al neouteciștilor

Hastag Rezist (sau Căruța goală face mult zgomot) l-a amenințat pe Patriarh cu dezvăluiri. „Știm noi că era turnător la Securitate, avem documente, dar nu le scoatem!” Ooooo, era coleg cu tatăl lui Vlad Voiculescu? Atunci ar fi fost și Patriarhul în Piața Victoriei, cu Vlăduț, cu domnul Rafila, cu ăștia. Ia scoateți documentele, hai, scoateți documentele!

Hapsânilor mici și grăbiți, dacă ați fi avut documente, le-ați fi scos toamna trecută, la referendumul Coaliției pentru Familie, când ați demonstrat că Generația Boicot are creierii compot!

„Stați așa, că vor veni documentele!” – asta-i tactica lui Eugen Barbu. Arhitectul de palate literare (uneori mai lua materiale de construcție fără să le plătească) umbla cu o geantă diplomat și îi amenința pe lefterii anonimi și revansarzi din Uniunea Scriitorilor: „am aici dosarele voastre de Securitate!” Mahalagiul care asculta muzică simfonică n-avea nimic – una dintre puținele excepții e cazul Ion Caraion. Dar fiind o combinație izbutită de Arghezi și comisarul Alimănescu, Eugen Barbu i-a terorizat pe gâscani 25 de ani.

Haștag Rezist sau USR (nicio diferență) nu ne-a păcălit nici 25 de secunde. Totuși, totuși, Eugen Barbu avea ceva. Bârfele scriitorilor, care ajungeau la el și le publica în „Săptămâna”. Barbu punea în pagină, cu talent, ce țâșnea pe gurile proaste ale dușmanilor. La fel e cu useriștii. Nu trebuie să muncești ca să-i compromiți. Se sparg singuri pe grupurile de whatsapp.

Cărăușul de flamură și depozitarul de flegmă al neouteciștilor a fost Cristian Tudor Popescu. Ozenistul cu gecuță de fochist a zis că 1) BOR l-a aplaudat pe Ceaușescu, între 16 și 21 decembrie ’89, când organele Statului au tras la Timișoara și că 2) preoții au încălcat Taina Spovedaniei.

1. Biserica nu s-a solidarizat cu Nicolae Ceaușescu în 1989. Această minciună ne însoțește de 30 de ani. În decembrie ’89, „Scânteia” lui Ceaușescu a mâncat borș precum „Adevărul” lui Dumitru Tinu și Cristian Tudor Popescu, intoxicând populația cu o telegramă de adeziune veche de o lună. Biserica îl felicitase pe Ceaușescu în noiembrie ’89, cu ocazia realegerii în funcția de secretar general la Congresul al XIV-lea al PCR. Era o formalitate. Așa au procedat toate, absolut toate instituțiile din RSR. La fel au făcut ambasadele.

2. Taina Spovedaniei n-a fost încălcată în România și acest lucru l-a confirmat CNSAS. Dar cred că s-a încălcat, o dată, Taina Creștinării, atunci când tenismanul farfuriot C.T. Popescu n-a fost botezat cu toată apa care spală păcatul strămoșesc. Au completat preoții cu niște lichid de parbriz (din ăla cu clăbuci), menit să curețe viitoarele insanități ale lui Popescu. Și viitoarea chelie panoramică.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.860 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger