Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Razvan Ioan Boanchis » Bucuresti, o localitate pe drumul spre Bulgaria

Bucuresti, o localitate pe drumul spre Bulgaria

Autor:

Romania sasului elocvent ca un Trabant e la fel de apetisanta ca redegista Angela Merkel, cand a fost la Costinesti, in anii ’70. Klaus Brr Brr Spielhosen l-a carotat pe Ilan Laufer, blocand astfel relatia cu Israel si SUA. Herr Brr Brr, esti antisemit? E a treia oara, anul asta, cand te acuza lumea ca esti antisemit.

 

Cu Olguta Vasilescu inteleg ce ai avut. E foarte rapida, iar tu gandesti chiar mai greu decat citesti, iar atunci cand vorbesti liber esti mereu cu o silaba in urma afazicei Dancila. Olguta nu era buna la transporturi, ca sa faca drumuri, in schimb a fost bun Vlad Voiculescu, la Sanatate, ca sa creasca importurile de medicamente. Intr-adevar, la Transporturi nu-i potrivita o persoana care nu a terminat Politehnica. Dar la Sanatate a fost foarte nimerit un socotitor, un numarator de flacoane, un absolvent de ASE. O sa ma intrebati “de cand iti place tie de Olguta?” De cand i-a pus bratari Codruta. Dar sasul elocvent ca un Trabant nu apreciaza, repet, o femeie care scrie si gandeste iute. El a apreciat-o pe justitiara care de abia citea si astepta oamenii incatusati in capul scarilor, sa le rada in nas. Traind in tara in care trebuie sa iti dovedesti tu nevinovatia, in loc sa-ti dovedeasca vinovatia organele, precizez ca nu o cunosc personal pe Olguta. Dar stiu ce ar fi realizat, ca am prieteni la Craiova. Cel mai important ziarist de acolo, Mircea Cantar, mi-a zis “ba, baiatule, e mare pacat ca a lucrat-o Iohannis. Femeia avea un vis, dar unul realizabil, nu himere vandute in campania electorala.  Printre alte chestii, Olguta voia sa faca drumul expres Craiova – Pitesti. Doua benzi pe fiecare sens. Si l-ar fi facut repede, ca-i nebuna, ar fi stat toata ziua printre muncitori si l-ar fi terminat.” Dar, dar lui Klaus Brr Brr Spielhosen nu-i trebuie ministri care sa-si lege numele de vreo realizare.

Am de dat o explicatie cititorilor mei (doi, maximum trei) care m-au certat fiindca l-am tarnuit pe Juncker. Eu am vazut scriitori beti, pictori beti, fotbalisti beti, medici beti, oameni de afaceri beti. Dar acestia sunt niste creatori si au dreptul la defulari. Ohoho, nici eu n-am fost vreun cuminte, pana la 40 de ani! Si da, da, chiar si oamenii de afaceri trebuie considerati creatori. Cand Copos se impauna ca “noi, creatorii de valoare adaugata, am facut nu stiu ce”, eu il luam la misto. Dreptate, insa, avea Copos. Dar politruci beti, cum a fost acest Juncker, la un summit european, eu n-am vazut. Cred ca pana si degeneratul Susaikov, un ticalos sovietic care a facut mult rau Romaniei, a fost mai decent decat luxemburghezul Junghi.

Nu in ultimul rand, vreau sa le cer iertare romanilor care isi fac vacantele in Bulgaria, iar eu i-am jignit in textele mele. Deschisesem si un ciclu de articole “Dai pe Pro TV si prinzi bulgarii.” Am scris ca acesti romani “fac Pastele de all inclusive la bulgari”, ii indemnam sa se grabeasca la cantina, fiindca s-a bagat ostropel la marmita, ii ironizam pe motiv ca au brevetat conceptul “Soacra in trening, la cina”. Mii de scuze! Bulgarii au demnitate. Nu si-au arestat milionarii, dar stau bine la MCV. In consecinta propun sa adaugam cateva cuvinte pe tablitele de la intrarea in orasele noastre. “Bucuresti si Giurgiu, Constanta si Mangalia, localitati pe drumurile spre Bulgaria”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!